Til hovedinnhold

Nå forsvinner også Dells Windows RT-nettbrett

Stadig færre produsenter bruker brettversjonen av Windows 8.

Dell

Asus, Lenovo og Samsung har allerede gjort det. Nå ser det ut til at Microsofts Windows RT blir skrotet av Dell også. Dermed har fire av verdens viktigste elektronikkprodusenter hoppet av operativsystemet.

Den forenklede utgaven av Windows 8 laget for nettbrett med ARM-basert maskinvare har ikke akkurat hatt et enkelt liv, det året den har vært i omløp. Ved siden av en svært lunken mottakelse blant de andre produsentene, gikk Microsofts eget nettbrett, Surface RT (Amobil.no) på en kraftig smell.

Tapte nær en milliard dollar

Programvarehuset, som de senere årene også har vært elektronikkprodusent, måtte tidligere i år bokføre et tap på hele 900 millioner dollar på grunn av usolgte Surface-brett.

Les også: Microsoft kutter nettbrettpriser etter skuffende salg

Samsung kuttet sin Windows RT-satsing i mars i år, og Asus har vært offentlig lunkne til operativsystemet siden lansering. Lenovo har erstattet sitt Windows RT-brett med en ny utgave basert på fullversjonen av Windows 8.

XPS 10 er borte

Dell har hatt nettbrettet XPS 10 i salg en stund, men produktet er nå tatt ut av salg. XPS 10 har vært ett av de rimeligste produktene i Windows RT-universet, og har blant annet blitt brukt i Microsofts egne reklamer for Windows RT.

Akkurat hva forsvinningsnummeret betyr er ikke helt sikkert ennå. Midt i oktober slipper Microsoft sin Windows 8.1-oppdatering, og med nye Surface-modeller på vei, kan det også tenkes at Dell er i ferd med å slippe en oppdatert utgave. Det er imidlertid uvanlig å ta produkter ut av salg uten at en oppfølger er annonsert.

Les også: – Ikke kjøp Surface RT til bedriften

Går også Dell over til Intel?

Intels Atom-plattform tilbyr allerede i dag ytelse, pris og strømforbruk som tilsvarer ARMs produkter, og som passer til fullversjonen av Windows 8.

Både den kommende oppgraderingen fra Clover Trail til Bay Trail, for Atom-produktene, og Haswell-plattformen lover enda mer effektive produkter, som er høyaktuelle for så vel høytytende nettbrett og rimeligere iPad-konkurrenter.

Usikker fremtid for Windows RT

Dermed er fremtiden for Windows RT høyst usikker. På ryktebørsen spekuleres det i at Microsoft vil slå sammen Windows Phone og Windows RT på sikt.

Samtidig er det ventet at Nokia, midt i oppkjøpssirkuset, vil presentere sitt første nettbrett en gang i nærmeste fremtid.

Les også: Microsoft lanserte nylig nye Surface-varianter (Hardware.no)

(Kilde: arstechnica.com)

annonse