Tek.no

Nyhet

Samsungs nye fliptelefon utsolgt i USA

Og derfor kommer ikke den største S20 Ultra-varianten til Norge.

Galaxy Z Flip går som varmt, og brettbart, hvetebrød om dagen.

Samsung
19 Feb 2020 07:54Først publisert 14 Feb 2020 19:55
annonse

Brettbare telefoner er en ny formfaktor i markedet, og her i Norge har vi bare sett én modell så langt; Galaxy Fold. En ganske diger, og litt uferdig telefon med plastskjerm og helt ekstrem prislapp. Årets Galaxy Z Flip har fått en betydelig snillere pris, og er langt mer kompakt. Den har tilsynelatende også fått Samsung-fans til å gå mann av huse for å handle.

Nettstedet Androidauthority melder at Samsung selv og forhandlere som Best Buy nå er tomme for telefonen, som er den første bøyelige der skjermen er dekket av glass.

Nettstedet melder at telefonen også har solgt raskt ut i Sør-Korea der operatøren LG U+ skal ha brukt bare 30 minutter på å gjøre seg ferdig med sin beholdning av brettemobilen. I USA skal eneste måte å få kloa i Flip være å kjøpe fra en av operatørene som tilbyr den med bindingstid.

Uvanlig dyr, men billigere enn Galaxy Fold

Galaxy Fold koster 21.000 kroner, og har skjerm som er i plast over det hele. Galaxy Z Flip har glasskjerm med plastfilm over. Kanskje gjør det den mer robust.

Mer
Martyn Landi / PA Wire

Akkurat hvor mange Galaxy Z Flip Samsung har solgt i Norge vil ikke selskapet ut med, men salget er i gang også her. Telefonen har fått en pris på 16.000 kroner og er dermed blant de dyreste i markedet.

annonse

Om vi sammenlikner med tradisjonelle telefoner er det stort sett bare Apples absolutt heftigste iPhones og spesialmodeller som Huaweis Porsche-utgaver som har flørtet med priser over femten tusenlapper. Men Samsungs egen Galaxy Fold har altså en prislapp på smått rabiate 21.000 kroner.

Samsung har også startet forsalget av de nye Galaxy S20-modellene som ble lansert samtidig med Galaxy Z Flip. Der er det kanskje først og fremst Galaxy S20 Ultra som er blikkfanget, med et ekstremt kamera og digert batteri attåt 120 hertz-skjerm og 5G som er delt mellom modellene.

Men her på berget er det enkelte ting kundene ikke får som mobilkjøpere i andre markeder kan velge. Eksempelvis er den største utgaven med 512 gigabyte lagringsplass ikke i salg her. De nye trådløse ørepluggene, Galaxy Buds+, er heller ikke med hvis du forhåndsbestiller, slik de er i en del andre markeder.

Galaxy S20 Ultra er den til venstre. Her lover Samsung 100 ganger kamerazoom, over 100 megapiksler, 5G og enormt batteri. Skjermen oppdaterer seg 120 ganger i sekundet, og den sjekker etter berøringer dobbelt så ofte. Den er altså et beist på funksjoner og teknologi. Men du får ikke kjøpt den med 512 gigabyte lagringsplass - Samsung har rett og slett ikke tilgang på mange nok av den.

Mer
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Får ikke heftigste Galaxy S20 Ultra til Norge

Samsungs norske talsmann, Daniel Kvalheim (ingen relasjon), forklarer til Tek.no at etterspørselen globalt rett og slett er for høy til at de kunne tilby den her på berget. Hva det kommer av at ikke ørepluggene som andre lands kjøpere får med er med også i vårt marked har vi foreløpig ikke fått noe svar på.

Uansett kan det se ut som både Galaxy S20 Ultra og Galaxy Z Flip er i ferd med å bli hits for selskapet som har ligget i knallhard konkurranse med Apple og spesielt Huawei de siste par årene, etter at Huawei har slått seg opp på nyttige kamerafunksjoner så som ekstrem zoom og nattmodus før Samsung og Apple har hatt tilsvarende å stille opp med.

I år råder det stor usikkerhet rundt Huaweis produkter på det globale markedet, og i tillegg har både Apple og Samsung valgt å toppspesifisere sine siste flaggskip, med «alt som er» av funksjoner og teknologi. Også Apples salg har skutt til himmels den siste tiden, etter at iPhone 11- og 11 Pro-modellene ble lansert.

Apple har også gått forbi Samsung som verdens største mobilprodusent - så lenge det varer.

annonse

Les også