Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå får Stadia bedre mobilstøtte

Har du en Asus ROG-, Razer- eller Samsung Galaxy-mobil?

Veldig snart kan du bruke din Asus ROG Phone 2 med Google Stadia.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Spillstrømmetjenesten Stadia fra Google blir nå enda mer anvendelig, i hvert fall for deg som har en relativt ny flaggskipmobil fra Samsung eller spillmobil fra Asus eller Razer.

Fra før har det nemlig kun vært mulig å bruke Googles egne Pixel-mobiler til å strømme spill via Stadia med, og her hjemme er dette som kjent en mobil som rent «offisielt» ikke er tilgjengelig – selv om den fremdeles kan plukke opp i et knippe nettbutikker.

Starting February 20, you can play Stadia with even more phones. ASUS ROG Phone I & II, Razer Phone 1 & 2, and a va… https://t.co/5kPj09KUbP

Men nå skjer det altså ting på dette punktet. Fra torsdag eller fredag vil tjenesten også støtte de som har en Samsung Galaxy S8 eller nyere mobil, inkludert den helt ferske Galaxy S20. Den fulle lista over kompatible Samsung-mobiler finner du på Googles Stadia-blogg.

Videre åpnes det for at tjenesten kan brukes på Razer Phone (1 og 2), samt Asus ROG Phone (1 og 2).

120 nye spill i år

Da Stadia ble sluppet i november i fjor, var kun en håndfull spilltitler tilgjengelige for tjenesten. Men det legges til stadig nye spill – etter planen skal det legges til over 120 nye titler i løpet av 2020.

Med større mulighet til å også spille på mobiltelefonen, gitt at man da har en kompatibel modell, ser vi for oss at Stadia vil bli mer attraktiv fremover. Da vi testet spilling på vår Google Pixel 3-mobil rundt lansering, syntes vi dette fungerte godt, med rask og responsiv kontroll.

Men Google har også god konkurranse. Det nemlig flere aktører som ønsker å slå kloa i pengene til de som vil strømme spill, og derfor har vi i tillegg til Stadia også Playstation Now, Microsoft xCloud og GeForce Now å velge mellom.

Asus ROG Phone 2
Asus ROG Phone 2
annonse