Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Huawei: Vi er snart tomme for mobilbrikker

Kan snart ikke lenger produsere toppmobiler.

Huawei-sjefen Richard Yu under et tidligere arrangement.

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei er i ferd med å gå tom for mobilbrikkene de trenger for å lage nye mobiler. Grunnen er enkel: USAs stadig økende sanksjoner har forhindret amerikanske selskaper å samarbeide med Huawei.

Det gjelder blant annet selskaper som Qualcomm og ARM, som er kritiske for Huaweis produksjon av mobilbrikker. Etter den siste runden er det i ferd med å si helt stopp for produksjonen.

– Uheldigvis, etter den andre runden av USA-sanksjoner kunne brikkeproduksjonen vår bare motta ordre inntil 15. mai. Produksjonen vil stoppe 15. september, uttalte Huawei-sjefen Richard Yu på en konferanse den 7. august.

Siste Kirin-generasjon

Konsekvensene kan bli store for selskapet:

– Dette kan være den siste generasjonen av Huaweis «high end» Kirin-mobilbrikker, sa Yu.

Huaweis neste toppmodell, Huawei Mate 40 Pro, er ventet å komme i september med en Kirin-mobilbrikke, men det kan altså bli den siste mobilen fra selskapet med en slik mobilbrikke.

Kirin er Huawei-designede mobilbrikker, men består av deler laget av underleverandører, som blant annet er avhengige av amerikanske teknologier.

– Dette er et veldig stort tap for oss, uttalte Yu.

Verdens største mobilprodusent

Huawei var i forrige kvartal verdens største mobilprodusent, til tross for USAs sanksjoner siden mai fjor. De gikk forbi Samsung for første gang, mye på grunn av solid vekst på hjemmemarkedet i Kina.

Huawei-sjefen spår imidlertid at de vil selge færre mobiler i år enn de gjorde i 2019, da de solgte 240 millioner enheter, skriver AP.

Prøver å overtale amerikanske myndigheter

Ifølge The Wall Street Journal jobber amerikanske Qualcomm med å overtale amerikanske myndigheter om å lette på restriksjonene, og la dem selge komponenter til Huawei.

Mer spesifikt fremtidige mobilbrikker som kan brukes i Huaweis 5G-mobiler. De sier de vil tape milliarder av dollar ved å tape avtalen sin med Huawei.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro
Mer om
annonse