Tek.no

Nyhet

Nå kan du spille alle de gamle Half-Life-spillene gratis

Valve har kampanje i forkant av Half-Life: Alyx-lanseringen.

Half-Life 2 er ett av spillene du nå kan spille gratis.
Valve
24 Jan 2020 14:15

Det var nok mange som satte morgenkaffen i halsen da Valve dro sløret av Half-Life: Alyx i november i fjor, det første Half-Life-spillet på over 15 år.

Nå melder The Verge om at Valve har gjort de to tidligere spillene i serien, Half-Life og Half-Life 2, tilgjengelige helt gratis i to måneder frem mot lanseringen av Alyx.

Kampanjen omfatter også alle utvidelser til de to spillene, men du vil ikke få spillene til odel og eie. Når kampanjen utgår vil spillene nok en gang låses ned.

Dette fremstår altså mest av alt som en håndsrekning fra Valve til de spillerne som ønsker å spille Half-Life: Alyx men ikke kjenner historien fra de to tidligere spillene fra før.

Alt du trenger å gjøre for å få tilgang er å laste ned spillene via Steam, Valves egen spillplatform.

Oppfølgeren ingen etterspurte, og som få kan spille

Half-Life: Alyx er et rent VR-spill med innovative, fysikkbaserte kontrollsystemer.
Valve

At et nytt Half-Life-spill har vært etterlengtet har det vært liten tvil om. Ja, om du har vært så mye som bittelitt engasjert i spillfora de siste ti årene har du nok nærmest garantert fått med deg memen om Half-Life 3, som har vært både lovet, blitt avfeid og bedrevet ryktemakeri rundt i stor stil i mange år nå.

Alyx er riktig nok ikke Half-Life 3, men heller en slags forløper til Half-Life 2. Dermed gir det mening å spille begge de to foregående spillene likevel, om du er interessert i å prøve ut Half-Life: Alyx.

Det kan imidlertid være lettere sagt enn gjort å få til dét, ettersom Alyx er et VR-eksklusivt spill. Du er dermed nødt til å ha et par nokså dyre VR-briller for å i det hele tatt kunne prøve deg i den utvidede Half-Life-sagaen, for ikke å snakke om at du også behøver en nokså muskuløs spill-PC for å drive det hele.

Så kan du i alle fall trøste deg med at de to tidligere Half-Life-spillene er veldig enkle å drive med dagens maskinvare, og vil kjøre på omtrent hva som helst. Vel, så lenge du eier en Windows-maskin og ikke en Mac, da. Fra og med macOS Catalina støtter nemlig ikke macOS lenger 32 bit-apper, noe Half-Life og Half-Life 2 nettopp er.

Half-Life: Alyx kommer i mars.

Les også
Nå kan du strømme Xbox til mobilen
annonse

Les også