Til hovedinnhold

Enda flere spill forsvinner fra GeForce Now

Nvidias spillstrømmetjeneste mister enda en utgiver.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Utgiveren 2K har bestemt seg for å fjerne alle sine spill fra Nvidias strømmetjeneste GeForce Now med umiddelbar virkning.

Blant spillene som nå forsvinner, finner vi BioShock- og Boarderlands-serien, Civilization IV og -V, XCOM samt en rekke sportsspill som NBA (basket) og PGA (golf).

Det er ikke kjent hvorfor 2K har trukket spillene sine fra GeForce Now, men Nvidia har uttalt på egne nettsider at de jobber med utgiveren for å få spillene tilbake en gang i fremtiden.

Spillstrømming gjør det mulig å spille grafikktunge spill på «lett» maskinvare, som bærbare og mobiler.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Flere har trukket seg

GeForce Now har vært i en lukket beta-versjon i over et år, da med mange spill tilgjengelige fra flere ulike utgivere og utviklere. Etter at Nvidia åpnet GeForce Now for alle i begynnelsen av februar har imidlertid flere selskaper trukket sine spill fra tjenesten.

Giganten Activision Blizzard er blant de som har trukket sine titler allerede. Det betyr at spill som Diablo, Overwatch og Call of Duty ikke lenger kan strømmes via tjenesten. Også Bethesda har tidligere trukket sine titler.

GeForce Now mangler fra før av spill fra viktige selskaper som Capcom, Rockstar og Square Enix.

Omfavnes av Epic

Epic Games’ Tim Sweeney benytter på sin side anledningen til å omfavne GeForce Now, som han mener er den mest utvikler- og utgiver-vennlige strømmetjenesten på markedet, uten ekstra kostnader for de som lager spillene.

Han lover at alle Epic Games spill, inkludert eksklusive titler, blir å finne på GeForce Now i fremtiden. Det hører kanskje med at Epics mest populære spill, Fortnite, allerede er gratis og tjener sine penger på massivt salg av «skins» eller kostymer og ulike bevegelser for karakterene i spillet. Noe de fremdeles kan gjøre via en strømmetjeneste.

Bruk spillene du allerede eier

GeForce Now fungerer ved at spill strømmes fra Nvidias servere til en kompatibel enhet over nettlinjen din. Foreløpig er kompatible enheter Windows-maskiner, Mac-maskiner, Nvidia Shield TV-bokser eller Android-enheter med minst Android 5.0 installert.

Tjenesten skiller seg fra andre strømmetjenester som Googles Stadia, Microsofts xCloud og PlayStation Now ved at du ikke må kjøper deg inn i et separat økosystem eller må kjøpe spill kun for GeForce Now.

I stedet lar Nvidia deg koble inn de allerede eksisterende spillibibliotekene dine, fra eksempelvis Steam eller Epic Games Store.

Dermed slipper du å kjøpe spill du kanskje allerede eier på nytt bare for å strømme dem via én tjeneste. Det reduserer kostnaden for deg og gir mindre risiko dersom tjenesten skulle legges ned i fremtiden.

GeForce Now kan du prøve gratis og spille i økter på en time av gangen. Da får du 60 bilder i sekunder og Full HD-oppløsning. Et årsabonnement til 59 kroner per måned gir deg en øktlengde på seks timer av gangen, samt støtte for strålesporing i spill som støtter dette. Dessuten prioriteres du over gratisspillere om det er mye trafikk på tjenesten.

annonse