Nyhet

Google Corona-avlyser årets store konferanse

Skulle vise frem Android-nyheter.

Her fra Googles I/O-konferanse i 2018.

Google melder at de avlyser sitt største årlige arrangement, I/O-konferansen, på grunn av coronaviruset. På «I/O» samles utviklere og andre bransjefolk hvert år for å lære om Googles nyeste produkter og tjenester, samt kommende programvare.

Årets konferanse skulle avholdes mellom 12. og 14. mai, og det var ventet at Google ville presentere nyheter om Android 10, samt kanskje nye telefoner og smarthjem-produkter.

– På grunn av bekymring rundt coronaviruset, og i samsvar med veiledningen fra helsemyndighetene, har vi besluttet å avbryte den fysiske Google I/O-konferansen, uttaler en talsperson fra Google til The Verge.

Kan bli strømmet

Ifølge nettstedet ser Google nå på andre måter de kan «koble seg sammen med utviklersamfunnet på». En mulighet kan være at de viktigste presentasjonene som var planlagt under konferansen gjennomføres som digitale videooverføringer. Dette vil i så fall gi Google mulighet til å vise frem mye av det de har jobbet med den siste tiden, og som de tenker å lansere i løpet av året.

Fra før har utbruddet av coronaviruset satt en stopper for flere planlagte tilstelninger som den store mobilmessen MVC og bilmessen i Genève . I juni skal Apple etter planen avholde sin årlige utviklerkonferanse, WWDC, men coronaviruset kan sørge for at planene blir endret også her.

Les også
Dette er de beste nyhetene for Android-telefoner
annonse