Tek.no

Nyhet

Smittestopp sluker mindre batteri enn før

Ny oppdatering gjør at lokasjonen hentes inn sjeldnere.

Niklas Plikk, Tek.no
20 Apr 2020 10:49

Torsdag forrige uke slapp FHI smittesporingsappen Smittestopp, og appen ble raskt lastet ned av flere hundre tusen nordmenn.

Appen viste seg raskt å bruke veldig mye strøm, ettersom den ligger i bakgrunnen og konstant bruker GPS- og Bluetooth-radioene i mobilen. Dette var et spesielt stort problem for Android-brukere, hvor noen rapporterte om at Smittestopp-appen brukte opptil 40 prosent av batteriet.

Dette har blitt adressert i en oppdatering som ble sluppet søndag. Oppdatering ble først omtalt på Digi.no.

Reduserer antall spørringer

I oppdateringsnotatet står det at den nye versjonen reduserer hvor ofte Smittestopp får oppdateringer fra stedstjenestene. Fremover vil den bare få oppdatering mens du brukeren er i bevegelse. Dette skal gjøre at appen bruker mindre batteri.

På Googles applikasjonsbutikk Play Store svarer også utviklerne at selv om den nye oppdateringen gjør at appen trekker mindre strøm, vil de jobbe videre med å optimalisere forbruket:

– Versjon 1.0.4 av Smittestopp skal forbedre strømforbruket. Vi er også klar over at enkelte brukere fremdeles opplever stort batteribruk, og vi jobber med å forbedre dette i fremtidige versjoner.

Ser ut til å fungere

Skjermdump, Google Play Store

Etter oppdateringen skriver mange av brukerne at de er fornøyde:

«Mindre batteribruk etter oppdatering. Tok 9 % av totalen etter ny versjon. Litt for mye men akseptabelt i en periode. Før oppdatering sto appen for 22 % av forbruket, brukte nesten fire ganger så mye som neste på listen.»

«Brukte 5 % av strømforbruket i starten, 1,2 % etter oppdatering. (Samsung) Bluetooth alltid på uansett. Virker fint sammen med min Huawei klokke. Virker noe uferdig, men et stort pluss at den ble utgitt kjapt etter påske. Et bidrag til at vi kan åpne opp samfunnet. Håper smittesporing vil fungere.»

Derfor er ikke iPhone-brukere like rammet av batteriproblemene:

Les også
Smittestopp på iPhone fungerer bare skikkelig når appen er åpen
annonse