Tek.no

Nyhet

Kia: Betydelig økt leveranse fra og med januar

Og 2020-modellen av e-Niro får oppgraderinger.

Kia sier produksjonen har økt, og at de vil levere betydelig flere elbiler fra og med januar.
Hanne Hattrem, VG
9 Des 2019 11:00

Kias e-Niro har vært plaget med enormt lange ventelister, og bedre ble det ikke da Kia tidligere i juni meldte at leveransene resten av året kom til å bli veldig magre, med bare rundt 250 biler hver av e-Niro og den nye generasjonen e-Soul.

Betydelig økning

Fra nyttår blir det igjen kraftig bedring i leveransene fra koreanerne. Overfor Autocar sier Kia i Storbritannia at de ser for seg å gjøre unna hele ventelisten på e-Niro i løpet av de første seks månedene av 2020. Kia Norge vil ikke gå like langt, men også her blir det litt mer vei i vellinga.

– De siste månedene har produksjonen av biler økt betydelig både på e-Niro og e-Soul. Vi får økte leveringer fra januar måned, og får vel rundt 200-300 biler totalt per måned i starten av året, sier Kia Norges informasjonsansvarlige Mette Simonsen Sauge til Tek.no.

I november ble det til sammenlikning levert 38 e-Niro og litt over 100 Soul, fordelt på de ulike versjonene av bilen.

– Dette gjør at vi kommer raskt gjennom reservasjonslistene, og kundene får tilbud om å skrive kontrakt. På e-Niro-reservasjonslisten er det nå cirka 3900 stykker, på e-Soul-listen cirka 800. Vi regner med at alle som er på e-Soul-listen vil få tilbud om å skrive kontrakt innen 1. kvartal 2020, sier Sauge.

Les også
Skoda kansellerer norsk «verdenspremiere» på Vision iV
Mette Simonsen Sauge i Kia Norge sier leveransene øker betydelig fremover.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Nye EU-regler

Mange har spekulert i at Kia har satt leveransene på vent som følge av de nye EU-reglene om flåteutslipp som trer i kraft ved nyttår.

De nye EU-reglene innebærer at utslippsverdiene for alle biler et merke selger regnes sammen, og så må selskapet ut med til dels enorme bøter om utslippene overstiger en gitt verdi.

Kia har imidlertid nektet for at den seige takten i år har noe med de nye reglene å gjøre.

Kia Soul kom i ny versjon tidligere i år, med betydelig større batteri enn tidligere.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

e-Niro oppgraderes

Fortsatt er det kun den såkalte First Edition av e-Niro som leveres i Norge, men fra og med modellår 2020 får den også visse oppgraderinger. 64 kWh batteri og WLTP-rekkevidde på 455 kilometer består, men bilen får endelig ordentlig appstøtte.

– Den kommer blant annet med app som gir mulighet til å styre funksjoner og kontrollere statusen på bilen. Med dette følger også større skjerm på 10,25 tommer, og man er alltid tilkoblet nett. Det vil si at du kan få «live»-informasjon om trafikksituasjon, fotoboksvarsel, lokale søk, værmelding, parkeringsinformasjon og ladestasjoner, sier Sauge.

De første 2020-modellene vil komme i mars og april, opplyser hun. First Edition koster fortsatt 382.400 kroner, e-Soul fra og med 284.900 kroner.

Les også
«Teknisk oppdatering» gir Audis e-tron lengre rekkevidde
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading