Nyhet

Samsung fikser kritisk fingerleserfeil

Men foreløpig er det bare Korea som får fiksen.

Forrige uke ble det avdekket at Samsungs toppmodeller – Galaxy S10 og Galaxy Note 10 – har problemer med fingerleseren. En britisk bruker rapporterte at etter at hun hadde puttet på en silikon-skjermbeskytter over skjermen, kjøpt for en billig penge online, aksepterte mobilen alle fingeravtrykk for å låses opp.

Nå sier Samsung at de har fikset feilen, og ruller ut en oppdatering som skal løse problemet. Ulempen er at oppdateringen foreløpig bare er tilgjengelig for koreanske brukere, og ikke internasjonalt.

Tolket skjermbeskytteren som fingeravtrykk

Feilen var knyttet til Samsungs nye ultrasoniske sensor som de bruker for å lese fingeravtrykk. Sensoren ligger under skjermen, og skal kunne lese fingeravtrykket ditt selv om det har smuss på seg, eller om fingeren er våt.

Skjermbeskytteren den britiske brukeren la på mobilen skal ha vært såpass tykk at sensoren leste av overflaten på silikonbelegget hver gang hun la fingeren på, og ikke fingeravtrykket hennes. Dermed autentiserte mobilen hver eneste bruker som la på fingeren, ettersom den i praksis bare leste av teksturene på silikonbelegget.

Samsung har derfor anbefalt alle med tredjepartsskjermbeskyttere å fjerne alle fingeravlesninger fra mobilen, ta bort skjermbeskytteren og lese inn fingeravtrykkene på nytt. Om dette er nødvendig etter den nye oppdateringen installeres er ikke sikkert.

Svartelistet av banker

Etter at nyheten ble kjent at fingeravtrykksleseren godkjente alle brukere, skal flere banker ha nektet Galaxy S10- og Note 10-enheter fra å bruke autentisert betaling, ifølge Android Central.

Dette blir trolig reversert så fort den nye oppdateringen er på plass.

Vi har testet Samsungs nyeste: Endelig er brettemobilen her

annonse