Til hovedinnhold

Hevder gamle iOS-versjoner vil miste tilgang til App Store

Apple

En rekke Apple-tjenester vil bli utilgjengelig på eldre operativsystemer fra og med tidlig i mai. Dette hevder den vanligvis pålitelige Twitter-brukeren @stellafudge.

Apple har ikke kommet med en uttalelse på når endringen iverksettes, men har på sin supportside forklart at noen eldre operativsystem etter hvert ikke lenger vil støtte Apple-tjenester, og vil få en varsling om å oppdatere.

De oppfordrer derfor brukere til å oppdatere til nyeste tilgjengelige operativsystem.

Disse versjonene støttes ikke lenger

Tjenestene som ikke lenger vil være støttet inkluderer blant annet Apple Musikk, Apple TV+, Apple Kart og Siri. Det vil heller ikke være støtte for App Store lenger, som gjør det umulig for brukere å laste ned apper - og oppdatere de eksisterende.

iCloud vil fremdeles være tilgjengelig for brukere.

Apple opplyser ikke på sin supportside hvilke operativsystem som rammes, men ifølge Stella Fudge skal det gjelde følgende:

  • iOS 11 til iOS 11.2.6
  • macOS 10.13 til macOS 10.13.3
  • watchOS 4 til watchOS 4.2.3
  • tvOS 11 til tvOS 11.2.6

Apple-brukere oppdaterer jevnlig

Apple-brukere er som regel flinkere til jevnlige oppdateringer av operativsystem enn Android-brukere. Apple har selv vist til at 72 prosent av brukerne deres har oppdatert til den nyeste versjonen (iOS 16).

Kun 8 prosent av brukere har et operativsystem som er iOS 14 eller eldre. I kontrast har under 18 prosent av Android-brukere oppdatert til nyeste operativsystem (Android 13.0).

annonse