Til hovedinnhold

Nå kommer ChatGPT som app

iOS først, Android snart.

OpenAI slipper en «offisiell» ChatGPT-app - i mylderet av chatbot-apper i de ulike app-butikkene.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
Hannah Alvestad

ChatGPT er tilgengelig som en gratis app på iOS-enheter. Dette annonserte OpenAI torsdag 18. mai på sin blogg.

I første omgang blir appen kun lansert i USA, men OpenAI forteller at de vil utvide til flere land i løpet av de kommende ukene. Hvilke land oppgir de ikke. Selskapet forteller at en Android-app kommer snart.

Når du åpner appen advarer OpenAI om å stole på det chatboten sier. ChatGPT har nemlig fremdeles en tendens til å være skråsikker i sitt svar, selv om det er løgn - i likhet med andre chatboter.

Fordeler for abonnementer

Appen synkroniserer aktivitetshistorie og samtaler på tvers av enheter. I tillegg har den Whisper integrert, som er OpenAI sitt verktøy for å gjøre stemmekommandoer om til tekst.

De som i dag benytter seg av betalingsabonnementet ChatGPT plus, vil få fordeler på iOS-appen. I likhet med web-versjonen, vil de få tilgang til den nyeste oppdateringen; ChatGPT 4. De vil også få raskere responstid og tidlig tilgang til nye funksjoner.

Slik ser Bing sin chatbot i mobilappen ut.
Hannah Alvestad, Tek.no

Tilgjengelig på andre apper

Det finnes i dag flere AI-chatboter i App Store, men kun en av dem benytter seg av ChatGPT: Microsoft Bing. I likhet med den nye OpenAI-appen, er Bing gratis å bruke. Bing er tilgjengelig for alle brukere, uavhengig av land og operativsystem.

I tillegg benytter Snapchat seg av ChatGPT-chatboten i sin integrerte «My AI». Denne tjenesten er tilgjengelig for alle som har Snapchat, og kan kun fjernes dersom du har betalingsabonnementet Snapchat+.

Det finnes også et mylder av andre mer eller mindre gode chatbot-apper på både Apples App Store og Google Play Store.

annonse