Til hovedinnhold

Nå blir Tesla Model 3 ny

Får nytt design og lengre rekkevidde.

Nye Tesla Model 3.
Tesla
Anders Brattensborg Smedsrud

Tesla har annonsert en ny og oppgradert utgave av Model 3, deres rimeligste bil. Det skjer seks år etter at modellen kom på markedet for første gang.

De nye modellene kan leveres allerede fra slutten av oktober, og selv om bilen fremdeles er svært gjenkjennelig med sitt lange og slanke design skal den by på flere nyvinninger sammenlignet med dagens versjon.

Tesla beskriver nye Model 3 som mer raffinert både inn- og utvendig, og hevder den byr på bedre komfort under kjøring.

Tesla / Tesla

Bedre rekkevidde

Det nye designet er mer aerodynamisk og skal hjelpe til med å redusere vindstøy ved høye hastigheter. Ifølge Electrek skal det mer aerodynamiske designet alene gi inntil 5–8 prosent lengre rekkevidde.

Tesla hevder på sin side at nye Model 3 har inntil 12 prosent bedre WLTP-rekkevidde enn de gamle modellene.

Nye model 3 med bakhjulsdrift har ifølge Tesla en WLTP-rekkevidde på 513 kilomenter.

Nye model 3 Long Range med firehjulsdrift har ifølge Tesla en WLTP-rekkevidde på 629 kilomenter.

Bedre lyd og ny skjerm

På teknologifronten introduserer Tesla et nytt lydanlegg med 17 høyttalere, doble subwoofere og doble forsterkere for Long Range-varianten, mens bakhjulsdriftvarianten får 9 høyttalere, én subwoofer og en forsterker.

Senterskjermen på 15,4 tommer får slankere rammer, mens passasjerene bak får en ny 8-tommers skjerm hvor de kan styre klimakontroll, ventilasjon og underholdning.

Tesla / Tesla

Får blinkeknappene vi hatet

Nye front- og baklykter bidrar til å gi et skarpere uttrykk. I tillegg er ny kupebelysning og et nytt interiør på plass. Tesla hevder de bruker mer premium materialer, og blant nyhetene finner vi ventilerte forseter og oppvarmede seter i hele bilen.

Tesla har slitt med en del mer støy under kjøring enn andre biler, men takket være et nytt akustisk glass, forbedrede opphengsfôringer, pakninger og støydempende materialer, skal den nye kupeen være bedre lydisolert.

Det er verdt å påpeke av den dedikerte blinklysspaken fjernes. Skal du blinke må du nå bruke de samme touchknappene på rattet som vi hatet da vi prøvekjørte Model S Plaid og Model X Plaid tidligere i år.

To nye farger

Bilen kommer i to nye farger, «Ultra Red» og «Stealth Grey», samt med nye felger og dekk som skal være optimalisert for rekkevidde.

Den nye modellen skal ha fått økt beskyttelse for sidekollisjon.

Leveringer av den oppgraderte Model 3 med bakhjulsdrift og Long Range firehjulsdrift starter i slutten av oktober. Model 3 med bakhjulsdrift starter på 409 107 kroner, mens Model 3 Long Range starter på 499 985 kroner.

annonse