Til hovedinnhold

Microsoft bekrefter eget venner og familie-abonnement på Game Pass

Microsoft lanserer nå sitt Game Pass-abonnement som kan deles med inntil fire andre i to testmarkeder. Flere kan komme i løpet av de neste månedene.

Etter at logoen lekket forrige uke, har Microsoft nå lansert sitt såkalte Xbox Game Pass Friends & Family-abonnement i to markeder: Irland og Colombia.

Med det får vi også vite prisen på abonnementet, som altså lar deg dele Xbox Game Pass Ultimate-abonnementet ditt med inntil fire andre personer. Prisen er satt til 21,99 euro i Irland (cirka 220 kroner), mot 12,99 euro for et enkeltabonnement.

I Norge koster Xbox Game Pass Ultimate i skrivende stund 125 kroner i måneden, så om Microsoft fortsetter med samme prising når delemuligheten lanseres bredt, kan vi kanskje forvente 215 eller 219 kroner i måneden her. Hvis du utnytter delemulighetene fullt ut blir det altså mindre enn en femtilapp per person.

Få begrensninger på hvem du kan dele med

Friends & Family-abonnementet er som navnet tilsier ikke begrenset til familiemedlemmer, og de trenger ikke bo på samme adresse. Den som innehar hovedkontoen er ansvarlig for betalingen, og alle som er med på å dele kan bruke sin egen Microsoft-konto.

Noen begrensninger er det imidlertid. De du vil legge til kontoen din må bo i samme land (eller region, der det er aktuelt), og du kan maks invitere åtte kontoer til å bli med på ditt delte Game Pass-abonnement i året. Du kan kun legges til i en gruppe to ganger i året, så du kan ikke legge til og trekke fra kontoer akkurat som det passer deg.

Større lansering snart?

Xbox Game Pass Ultimate er Microsofts ypperste abonnementsløsning, og gir blant annet tilgang til et stort bibliotek med spill, både til PC og til Xbox. I tillegg får du tilgang til spillbiblioteket EA Play og online-spilling med Xbox Live Gold, i tillegg til muligheten for å strømme spill direkte fra Microsofts servere til PC-en eller konsollen din.

Alternativt kan man velge enten Xbox Game Pass eller PC Game Pass, som koster 99 kroner i måneden og kun gir tilgang til spillbiblioteket på den respektive plattformen. På PC teller Game Pass-utvalget totalt 450 spill i skrivende stund, med stort og smått.

Om du allerede har et aktivt Game Pass-, Xbox Live Gold- eller EA Play-abonnement når du starter Friends & Family-abonnementet, vil den gjenværende abonnementstiden din bli konvertert til Friends & Family. Har du eksempelvis 30 dager Game Pass Ultimate vil du få 18 dager Friends & Family.

– På nåværende tidspunkt kjører vi en pilot på dette abonnementet i Colombia og Irland. Fremtidige land/regioner kan bli lagt til i løpet av de neste månedene, skriver Microsoft.

annonse