Nyhet

Førsteutgaven av Fords Mustang Mach-E er «utsolgt»

...men ikke i Norge.

Ford Mustang Mach-E kommer

Fords amerikanske nettsider sier nå at den såkalte «First Edition» av elbilen Mustang Mach-E er utsolgt, bare en liten uke etter at bilen først ble avduket, melder Electrek.

First Edition produseres kun i begrenset antall, og kommer med stort sett alt av utstyr Ford tilbyr, den største batterivarianten (99 kWh) og firehjulstrekk.

I Norge er First Edition imidlertid fortsatt tilgjengelig for bestilling. Det bekrefter også Ford Norges informasjonsdirektør Anne Sønsteby overfor Tek.no.

– First Edition kan fortsatt bestilles for det norske markedet. Om det er utsolgt for USA skal jeg ikke uttale meg, skriver hun i en e-post.

Norsk kvote?

Det kan tyde på at hvert marked har fått tildelt en viss «kvote» fra produksjonen av akkurat denne utstyrsvarianten, og at den norske kvoten fortsatt ikke er fulltegnet. First Edition koster 599.000 kroner, mens innstegsmodellen starter på 422.000 kroner.

Bilen leveres altså med to batterivarianter, henholdsvis 75,7 og 98,8 kilowattimer brutto. Dette skal gi mellom 420 og 600 kilometer WLTP-rekkevidde.

Dagen etter lanseringen varslet Ford Norge at de hadde fått inn 1.700 forhåndsbestillinger av bilen. Mange av disse står selvfølgelig sannsynligvis på lister for flere biler, for eksempel kommende Skoda Vision iV og Tesla Model Y, så slike tall må man vanligvis ta med en klype salt.

Førermiljøet i Mach-E.

Fjerde kvartal 2020

Sønsteby sier de ikke ønsker å oppgi tall etter det første døgnet.

– Men det er med stor glede vi kan melde at interessen har vært veldig stor og antall ordre øker naturlig nok hver dag, sier hun.

På det europeiske lanseringsarrangementet i Oslo forrige uke opplyste Ford Norges administrerende direktør Per Gunnar Berg at Ford ville kunne levere «noen tusen» Mach-E til norske kunder i løpet av 2020.

Leveringene skal starte opp i fjerde kvartal, altså helt mot slutten av året.

Les også
Denne bilen får norske kunder se før verdenspremieren
annonse