Tek.no

Nyhet

Reader fortsatt usikker

Arsæll Benediktsson
2 Des 2010 12:45

Adobe Reader X ble nylig sluppet med forbedret sikkerhet, en sandkasseteknologi ("Protected Mode") som skal blokkere angrep. Ifølge sikkerhetsforsker Chris Greamo, fra selskapet Invincea, skal sandkasseteknologien absolutt være i riktig retning, det vil si selve teknologien er god nok, men han mener problemet ligger i designet og implementeringen.

De nye sikkerhetstiltakene i Adobe Reader X beskytter mot sårbarheter i blant annet visningsdelen og Javascript-motoren, og skal kunne blokkere installasjon av skadelig programvare.

Forskeren mener "Protected Mode" har en rekke svakheter, blant annet vil den ikke blokkere skrivetilgang av uvedkommende til filsystemet eller registeret, og funksjonen vil ikke begrense tilgangen via nettverk eller skrivetilgang til utklippstavlen. Forskeren mener disse begrensningene gjør at en angriper vil kunne manipulere data fra filsystemet/registeret, angripe andre maskiner i et nettverk, og at Reader-programmet vil kunne brukes som et mellomledd for videre angrep.

(Kilde: Zdnet, Chris Greamo)

Les også
Trenger du virkelig antivirus?
Les også
Beskytter mot det meste
Les også
Microsoft tetter 40 hull
Les også
Bli kvitt skadeprogrammene
Les også
Facebook utsatt for ormeangrep
Les også
Itunes-svindel øker
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading