Til hovedinnhold

Nvidia Optimus

Nvidia Optimus skal gi brukere en sømløs overgang mellom bruk av integrert grafikk og et dedikert skjermkort fra Nvidia slik at man både får god ytelse og god batterilevetid i samme maskin.

Av systemer som støttes i dag er det Asus som er førstemann ut. Tre modeller i N-serien som er beregnet for multimediebruk. To tynne og lette maskiner i UL-serien er de to siste som ble med på lanseringen.

Optimus er støttet sammen med Intel Arrandale (i3, i5 og i7 for bærbare), Core 2 Duo, og siste generasjon Atom (Pine Trail), sammen med Geforce 200 og 300-serien.

Optimus-løsningen er faktisk enklere å implementere enn dagens byttbare skjermkortløsninger som krever ett ekstra PCB-lag og Muxer for å bytte mellom de to forskjellige skjermkortene. Optimus sender bildene fra Nvidia-skjermkortet gjennom den integrerte Intel-grafikken noe som gjør at man ikke trenger disse ekstradelene på hovedkortet.

Selve løsningen fungerer sømløst og de har en signaturpakke som viser når systemet skal starte Nvidia-grafikken. Om man for eksempel har siste generasjon Intel i3, i5 eller i7 med integrert grafikk takler alt av Youtube og dermed bruker den integrerte grafikken.

Nvidia har fått inn Optimus i mer enn 50 modeller som skal komme iløpet av våren.

Les mer om Nvidia Optimus hos anandtech.com.

annonse