Tek.no

Nyhet

Clash of the Hip-Hop Titans

50 Cent, venstre, solgte vesentlig mindre den første uka enn rivalen Kanye West, høyre.
Kaspar Fuglesang
21 Sept 2007 18:00

Begge de to rap-gigantene så på dette som en konkurranse om å selge mest, og begge uttalte på forhånd at de vurderte å gi seg som rappere dersom de ikke vant selgegaloppen. Hvor reelle disse truslene var det ingen som visste på forhånd, men Kanye West er kjent som en dårlig taper, og 50 Cent har muligens følt at han har tjent nok penger på musikken og ønsker å konsentrere seg om andre deler av sitt imperium.

Kanye vant med over 250.000

Nå, litt over en uke etter, har Kanye West ifølge Nilsen SoundScan virkelig gått av med seieren med 957.000 solgte skiver så langt, mot 50 Cents 691.000 skiver. Kanye West har også slått rekorden for det største førsteukesalget online med 133.000 plater som på nettet. ”Graduation” er på andreplass over album som har solgt mest i sin første uke, førsteplassen innehar ingen andre enn 50 Cent med hans forrige album ”The Massacre” som kom i mars 2005. Kanye kan i det minste trøste seg med at han også innehar tredjeplassen på denne lista, med albumet ”Late Registration”.

Nederlag for 50 Cent?

Har så 50 Cent tatt konsekvensene av tapet? I den senere tid har det blitt klart at 50 Cent har utsatt sin europaturné på ubestemt tid. Fans kan i alle fall trøste seg med at overgangen i pensjonisttilværelsen med påfølgende comeback begynner å bli ganske vanlig i hip-hop miljøet.

Man kan spørre seg hvorfor de valgte å slippe album på samme dag. Svaret er nok at både Aftermath/Interscope Records som gir ut 50 Cent og Def Jam Records som gir ut Kanye West er eid av Universal Music Group. Denne salgsskrigen var trolig et eneste stort pr-triks. Fungert har det i alle fall.

annonse

Les også