Til hovedinnhold

Se Nokias nye mobil

Ukjent
Telefonen er forholdsvis liten.
Fulltastatur er på plass.
Kameraet har optikk fra Carl Zeiss.

Nokias kommende trykkskjermmobil, kjent under navnet 5800 "Tube", ser ut til å være rett rundt hjørnet. Nå har det nemlig dukket opp nye bilder av den kommende telefonen.

Les også:
Nye Nokia-telefoner lekket »
Kan Nokia kverke Iphone? »
Nokia utfordrer Iphone til duell »

Det har tidligere, utifra bilder, blitt hevdet at telefonen skal inngå i en ny serie Nokia-telefoner kalt "Xpressmedia". Nå ser det imidlertid ut til at telefonen vil lanseres under Nokias allerede eksisterende Xpressmusic-serie.

Trykk for folk flest

Ifølge boygeniusreport.com skal telefonen være en "mid range"-telefon, altså myntet på folk flest. Prisen vil trolig gjenspeile dette.

Uverifiserte opplysninger hevder også at telefonen får en 3,5 tommers skjerm i 16:9-format med 640 x 360 pikslers oppløsning. Telefonen skal være forholdsvis tynn, og veie litt over 100 gram.

GPS og Wi-fi

Under panseret finner vi angivelig et 3,2 megapikslers kamera med autofokus og Carl Zeiss-optikk. Blits skal være utelatt til fordel for kameralys. Den kommende S60-telefonen skal også ha innebygget GPS, støtte for Wi-fi, og oppkobling mot de raskeste mobilnettilkoblingene super-3G og Edge.

"Tube" skal også ha en innebygget utgang for 3,5 mm minijack, slik at du kan koble til dine egne hodesett. Da det rapporteres om at telefonen vil ha TV-utgang, er det trolig at minijack-utgangen også vil fungere som dette.

Det innebygde minnet er på 140 MB, og telefonen har etter alle solemerker støtte for Micro-SD-minnekort. Det hele skal drives av et batteri på 1150 mAh.

Enkel grafikk

De nye bildene gir oss også en titt på brukergrensesnittet. Det kan se ut til at telefonen på bildene enten har en tidlig utgave at brukergrensesnittet, eller at Nokia ar ofret fancy grafikk med Windows 3.1-lignende ikoner. Det ser med andre ord ikke så elegant ut som konkurrerende trykkskjermmenyer. Det kan til gjengjeld spekuleres i om at dette kan gi økt ytelse.

Bildene stammer fra en den asiatiske bloggen Digi QQ .

(Kilder: boygeniusreport.com, thenokiablog.com, digi.tech.qq.com)

annonse