Tek.no

Nyhet

Nye luksusmobiler fra Nokia

13 Nov 2007 15:58

Nokia lanserer nå en ny luksusmobil: 8800 Arte. Som vanlig i 8800-serien har ikke Nokia spart på noe.

Det er helt klart at det er designen som er viktigst i de nykommeren. Modellnavnet Arte betyr kunst, og telefonen er kledd i eksklusivt lær fra Øst-India. 

Nokia garanterer at hver eneste telefon skal se helt unik ut og at lærets naturlige tekstur er opprettholdt ved at huden ikke er impregnert mekanisk. 

Overflatene i telefonen skal være beskyttet mot riper, og skjermen skal i tillegg være motstandsdyktig mot fettflekker og fingermerker.

Telefonen har fått en "tap for time"-funksjon. Denne gjør at du kan gi telefonen et forsiktig dunk for å få klokken til å lyse opp på skjermen. 

Naviger med safirtast

8800 Arte kommer også i en enda mer luksuriøs utgave: 8800 Arte Sapphire. Denne har også en valgtast i ekte safir, og har fått et litt annet utseende. For øvrig er de to telefonene helt like.

Mange tekniske forbedringer

Nokia har endelig fått 3G inn i designmodellene sine. De tidligere modellene i 8800-serien manglet støtte for det tredjegenerasjons mobilnettet, men det er nå på plass i Arte. Det betyr at du kan bruke telefonen til å surfe med levelige hastigheter, opptil 384 kbps.

8800 Arte mangler støtte for minnekort. Heldigvis har Nokia spandert 1 GB innebygget minne på begge telefonene, slik at du får plass til vel 250 låter i vanlig mp3-kvalitet. 

Kameraet i nykommerne tar bilder i opptil 3,2 megapikslers oppløsning, og autofokus er på plass. Forgjengeren hadde til sammenligning et to megapikslers kamera uten autofokus.

For å lade telefonen bruker du Micro-USB, som fungerer på tvers av flere mobilmerker. Via denne porten kan du også overføre data.

Koster deretter...

Alle de luksuriøse designdetaljene i Arte gjør selvsagt at telefonen koster en hel del penger. Den vanlige utgaven vil koste rett over 10 000 kroner, mens du må punge ut med hele 12 000 kroner for Sapphire-utgaven.

(Kilder: Nokia)

Les også
De villeste mobilprisene
Les også
Nokia 8800 Arte
annonse