Til hovedinnhold

Lanseringsflom i uken som kommer

Verdens største mobilmesse, Mobile World Congress tyvstarter på søndag. Mandag er første offisielle messedag for den gedigne messen som finner sted i Barcelona. Amobil er selvsagt til stede.

I disse siste dagene før messen er det naturlig å se litt på hva vi kan forvente oss å få se i Barcelona. E-postboksen renner over av innkallinger til forskjellige lanseringer og pressevisninger.

Ikke alle leverandører har kommet med konkret informasjon om hva som skal lanseres på messen, men noen ting vet vi og andre ting mistenker vi. Dette er det vi tror vil bli de viktigste sakene under Mobile World Congress 2010.

Mye nytt underveis fra Samsung

Samsung vil sannsynligvis lansere oppfølgeren til sin første Android-telefon, Galaxy 2. Det er heller ikke utenkelig at Samsungs egenutviklede operativsystem Bada vil tre frem i lyset. Med demoen av Bada forventes det også at den nye skjermteknologien Super-AMOLED vil gjøre sitt inntog i Samsungs mobiltelefoner.

Verdens første LTE-telefon

Den japanske mobiloperatøren NTT Docomo skal vise frem den første mobilen med LTE-støtte på messen. Det har blitt spekulert i at det ville ta svært lang tid før vi fikk se noe særlig til slike enheter. Blant annet har det vært en langvarig usikkerhet omkring hvilke standarder som skal gjelde for tale i LTE-nettet.

Stereo og CD-kvalitet via LTE

Dersom du bruker en hvilken som helst MP3-spiller har du spyttet noen øre inn i Fraunhofer IIS' driftsbudsjett. Disse pengene har nok kommet godt med, ettersom selskapet nå har annonsert at de skal vise frem neste generasjon lyd-kodek for mobiltelefoner på messen.

Standarden er døpt Audio Communication Engine, og foreldrene er stolte over å kunne viderebringe lyd i stereo og med full CD-kvalitet via LTE-nettet.

I-Mate gjør noe mystisk

Selskapet I-Mate som tidligere satte sitt eget merkenavn på HTC-telefoner har ikke syslet med så mye nytt i det siste. HTC har den siste tiden brukt sitt eget merkenavn på enhetene sine i de nordiske landene.

Likevel har det dukket opp en invitasjon til en noe mystisk I-Mate-happening i løpet av messeperioden. Foreløpig vet vi ingenting mer, men selskapet har vært forholdsvis tungt inne i Norge tidligere, så det kan hende det dukker opp noe nytt. Det skal nevnes at sist vi hørte noe særlig fra selskapet var i 2008 - da de lanserte en mengde produkter som aldri så dagens lys.

Motorola med mye nytt

Det forventes tung tilstedeværelse av Motorola på Mobile World Congress. Man regner med at nylig lanserte Motorola Backflip vil være til stede. Det spekuleres også i at noen av modellene som har figurert på ryktebørsen i det siste vil dukke opp, deriblant Motorola Split.

Puma lanserer IKKE en joggesko til

Puma er svært hemmelighetsfulle når det kommer til deres nylansering som er annonsert om få dager. Så langt vet vi fryktelig lite om Pumaphone, men nettstedet for den nye telefonen gir grunnlag for spekulasjoner og videoanalyse på amatørnivå.

Nexus One... Two

Google lanserte nylig Nexus One. Neste generasjon skal komme med både fulltastatur og bedre batteritid. Foreløpig er det usikkert når lanseringen av denne vil finne sted, men det er ikke helt utenkelig at den vil dukke opp i løpet av uken som kommer.

Åpen jaktsesong på ungdom

Det er jaktsesong på ungdom for tiden. LG lanserte nettopp Cookie Plus med tegneseriegrensesnitt og har varslet at flere telefoner i Cookie-serien er nært forestående.

Sony Ericsson er ute i samme ærend, og det kan godt tenkes at Robyn vil innfinne seg på den store mobilmessen.

Windows Mobile 7?

Microsoft-sjefen Steve Ballmer skal også ha pressekonferanse på messen. Det spekuleres fra flere hold i om vi vil få se en eventuell lansering av Windows Mobile 7 i løpet av dagene i Barcelona.

Det kommer selvsagt til å skje fryktelig mye mer, og vi holder deg løpende oppdatert gjennom hele Mobile World Congress 2010.

annonse