Tek.no

Nyhet

NetCom oppe igjen

Einar Eriksen
14 Juni 2005 06:33

Siden søndags ettermiddag opplevde et stort antall av NetComs kunder store problemer med mobilnettet, og for mange har det i lang tid vært umulig å både ringe og sende tekstmeldinger.

Spesielt i de store byene har NetCom-kunder vært hardt rammet. Dette er på grunn av større teletrafikk i disse områdene. Problemene skyldes at en nummerdatabase har streiket hos NetCom, mens problemets varighet kommer av at Siemens har hatt problemer med å reparere problemet.

For ganske nøyaktig to år siden skjedde også noe av det samme hos NetCom. Da var det en uheldig håndverker som hadde skapt vannlekasjer mot elektronikken. Et lignende problem er noe som aldri har skjedd Telenors mobilnett.

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, innrømmer at slike problemer kan ramme Telenors kunder også, men Amundsen forteller videre at Telenor har backup-systemer for slikt. Dermed skjer det ikke i så stort omfang og ikke over så lang tid som hendelsen i NetComs mobilnett.

Bedrifter som baserer seg 100 prosent på NetComs systemer var hardest rammet av problemene. Det være seg for eksempel Aftenposten og Peppes Pizza. For NetCom er dette en gigantisk ulempe, da ufornøyde bedriftskunder trolig er det verste som kan skje dem.

Slik får du mobiltelefonen din opp å gå igjen
Nå oppfordrer NetCom sine kunder å ta en omstart av mobiltelefonen sin slik at SIM-kortet blir oppdatert mot mobilnettet igjen. Dette skal gjøre at mobiltelefonen din igjen er fullt funksjonabel.

Les også
Mer NetCom-trøbbel
annonse

Les også