Vil kjøle datasentere mer effektivt

Det finnes allerede gode kjøleløsninger på servere og flere leverandører leverer lukkede rack som kjøles uavhengig av de andre miljøene. Hva med å integrere serverne med hele datasenteret?

HP løftet nylig sløret av Dynamic Smart Cooling Technology, som går på å styre kjølingen av selve datasenteret i henhold til lasten og varmeutviklingen på serverne. Formålet er å lage datasentere som er mer energieffektive enn dagens løsninger og man regner med å komme med besparelser på opptil 45 prosent på strømkostnadene.

Dette er ikke noe nytt konsept siden andre leverandører også har kommet med lignende løsninger (deriblant erkerivalen IBM) og HP begynte å snakke om denne teknikken allerede i 2003.

Stadig flere setter fokus på strømforbruk og varmeutvikling, noe som også bekreftes av presentasjoner fra de store serverleverandørene. For et par uker siden var HP og IBM i konflikt om hvem som hadde den mest energieffektive bladløsningen. For fem år siden ville en slik konflikt neppe fortjent en pressemelding og dette gir en indikasjon på hvor viktig denne trenden er å ta på alvor.

I tillegg utvikler både AMD og Intel prosessorer med stadig lavere effektforbruk.

HPs DSC-konsept er enkelt: man plasserer en rekke temperatursensorer i rackene, endringene rapporteres og det nærmeste aircondition-systemet tar seg av kjølingen på et så lokalt plan som mulig.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Datasenterproblemer i sikte?
Les også
BladeFrame EX med væskekjøling
annonse