Tek.no

Nyhet

Førsteinntrykk: Sony Ericsson Satio

Einar Eriksen
15 Okt 2009 10:20
Kameradekselet er formidabelt, men det gjelder dessverre også størrelsen.
Du har flere tastaturoppsett å velge mellom.
Dette bildet er tatt i skumringen, og det ser ut som Satio presterer bra under svake lysforhold.

Det er fire måneder siden Sony Ericsson Satio ble lansert, og nå har endelig et testeksemplar funnet veien til redaksjonen. Som en av de første i landet som har fått et vanlig produksjonseksemplar i hånden, er vi selvsagt ikke sene med å gi deg vårt førsteinntrykk av telefonen.

Stor telefon, stor skjerm

Satio er ingen liten telefon, og heller ikke spesielt avrundet. I tillegg har den en kraftig bul på baksiden som kameralinsen skjuler seg bak. Det er derfor ikke fritt for at Satio ruver litt i bukselommen.

Lagt ved siden av en Iphone virker Satio ikke spesielt elegant med et utpreget plastikkpreg.

Heldigvis har skjermen tilsvarende størrelse, og med hele 3,5 tommer skjermstørrelse er det en fryd å se på skjermen. Bare skjermstørrelsen i seg selv er nok til at du forstår at dette ikke er noen billig telefon.

Satio er en ren trykkskjermsmobil uten fysisk tastatur. Sammenlignet med den nylig testede Samsung S5600, eller Iphone for den saks skyld, er ikke trykkskjermen like responsiv. Fordelen med skjermen til Satio er at du kan bruke en pekepenn eller negl for å trykke på skjermen, den er nemlig av den trykkfølsomme (i motsetning til berøringsfølsomme) typen.

Stort kamera

Når du tar Satio nærmere i øyensyn er naturligvis kameraet noe av det første du kikker nærmere på. 12 megapikslers oppløsning er ikke hverdagskost på mobiltelefoner i dag.

Det er viktig å presisere at antall megapiksler definitivt ikke er det som avgjør bildekvaliteten, spesielt ikke når man passerer 6-8 megapiksler.

Vi har sett flere eksempler på nylig lanserte kompaktkameraer i high-endklassen fra Panasonic og Canon hvor antallet megapiksler faktisk er redusert fra forrige modell.

Det store spørsmålet er selvsagt hvordan bildekvaliteten er i praksis på Satio. Foreløpig har vi kun kjørt kameraet igjennom endel tester og tatt noen få bilder, så noen full vurdering av kameraet kommer når den fullstendige testen er klar.

Enn så lenge kan vi konstantere at det ser ut som Satio har noe mer støy i bildene enn det Samsungs Pixon varter opp med. Eksponeringen ser imidlertid bra ut, noe som er svært viktig for å ta bilder som ser bra ut i vanlige størrelser.

Satio er en god håndfull.

Symbian med Sony Ericsson-vri

Når du blar i menyene er det ikke vanskelig å se at menyene er basert på Symbian. Likhetene med for eksempel Nokia N97 er vanskelig å unngå. Allikevel har Sony Ericsson som normalt klart å sette sitt eget preg på menyene.

Vi har såvidt rukket å teste nettleseren, og førsteinntrykket er svært delikat. Dette har selvsagt den store skjermen en stor del av æren for.

Synkronisering mot Exchange fungerer slik det skal, her har Sony Ericsson valgt Roadsync som program for synkronisering. Kalenderen er også av den skikkelige typen, men visning av aktuelle oppføringer i hvilemodus, samt visning av valgte dags oppføringer når man er inne i kalenderen i månedsvisning.

Det positive ser du til høyre, mens det negative befinner seg til venstre..

MicroSD, men ikke mini-jack

Satio bruker minnekort av typen Micro SD. Dette i kontrast til tidligere Sony Ericsson-modeller, som har brukt minnekort av den proprietære Memory Stick Micro-standarden. Uten tvil et skritt i riktig retning.

Standardiseringen har dessverre ikke nådd lydutgangen, slik at du må bruke en medfølgende overgang for å koble til hodetelefoner med mini-jack.

Spesifikasjonslisten er videre nærmest komplett, med funksjoner som Wi-Fi og GPS selvsagt til stede.

Vi kommer tilbake med en fullstendig test av Satio i løpet av kort tid, hvor telefonen vil bli gått nærmere etter i sømmene.

Les også
Samsung Pixon 12
Les også
Dette er et mobilbilde
Les også
Her er vinnerbildet
Les også
Knips sommerbildene med mobilen
annonse

Les også