Tek.no

Nyhet

AMD annonserer "Pacifica"

31 Mar 2005 08:50
annonse

AMD "Pacifica" kan gjerne sammenlignes med Intel "Vanderpool", men vil bli lansert litt senere enn konkurrentens teknologi. "Vanderpool" forventes å bli introdusert på Itanium i løpet av året, mens "Pacifica" først vil dukke opp til neste år i AMD64-prosessorene.

Virtualiseringsteknologi går ut på at man kan dele opp ressursene i systemet og dele disse mellom forskjellige operativsystemer som kjører samtidig. For å gjøre dette trenger man også et "host"-OS, som må støttes av virtualiseringsprogramvaren.

"Pacifica" ble denne uken presentert for AMDs programvarepartnere. Det ble gjort klart at virtualiseringen vil være tilgjengelig både på enkel- og dobbelkjerneprosessorer. AMDs teknologi vil fungere sammen med programvare fra Micrsoft, VMware og XenSource.

Et lite minus for AMD er at de ser ut til å ligge et godt stykke etter Intel på virtualisering. Under presentasjonen ble det sagt at "Pacifica" ikke ville bli aktuell før i 2. halvdel av 2006. Desktop-prosessorene til Intel kan få integrert "Vanderpool" allerede i år, mens Xeon står for tur til neste år.

Du kan lese mer om "Pacifica" i pressemeldingen fra AMD: AMD Unveils Virtualization Platform.

annonse

(Kilde: eWeek, ITworld)

Les også
AMD @ 4 GHz
Les også
Virtualisering til blad-servere
Les også
VMware, Intel - Vanderpool
Les også
Satser på Xen-virtualisering
Les også
Red Hat: Power5-støtte og virtualisering
Les også
"Vanderpool" kommer i Pentium 4
Les også
"Vanderpool" kommer i år
Les også
Virtualisering fra Intel i 2006
annonse

Les også