Tek.no

Nyhet

EU purrer på Microsoft

Vegard Andreas Larsen
28 Apr 2005 09:25

Det var under et møte mellom Steve Ballmer og EU-kommisjonens Neelie Kroes at Kroes gav beskjed om at Microsoft nå må innfri kravene stilt av EU-kommisjonen, eller få bøter. EU kan ta opp til 5 prosent av selskapets daglige omsetning dersom de ikke følger ordre, og i fjor fikk Microsoft en bot på $497 millioner, over 3,1 milliarder kroner.

Microsoft har til nå akseptert 20 av de 26 kravene EU-kommisjonen stilte, og har lovet at de vil jobbe så raskt som mulig for å bli enige om de 6 siste. Et av punktene Microsoft ikke ønsker å følge, angår lisensieringen av kildekode. "Dette er et eksempel på et punkt som er nyansert og komplekst, og disse punktene handler om å finne en balanse mellom å beskytte åndsverksrettigheter og å gjøre teknologiene mer allment tilgjengelig," sa en Microsoft-representant til BetaNews tidligere denne måneden.

EU-kommisjonen mener at selskapet ikke går fort nok frem. En talsmann for Kroes sier at "Kroes forventer at kommisjonens avgjørelse tatt i mars 2004 blir fulgt raskt og fullstendig, og la til at dersom dette ikke var tilfellet ville kommisjonen være forpliktet til å ta formelle steg for å sikre overholdelse."

Kilde: BetaNews

Les også
Microsoft krever Longhorn-bilder fjernet
Les også
Vårrengjøring av Windows
Les også
Microsoft med PDF-konkurrent
annonse

Les også