Til hovedinnhold

Skreddersyr mobilt internett på to minutter

Selskapet bMenu, som ledes av gründeren Bjørn Holte, har utviklet et WEB-basert program som gjør det enkelt for et selskap å tilpasse nettsidene sine til mobiltelefoner. Sidene blir ikke bare enklere å lese på en mobil, de blir også langt raskere å navigere i.

Menynavigering

Kort fortalt kan du hente opp nettsiden du vil tilpasse via bMenus tjeneste bMobilized. Denne henter så frem menystrukturen på siden og setter dette opp i et ryddig og enkelt skjermbilde. Deretter kan du tilpasse innholdet ved å endre rekkefølge eller velge det bort fra mobilversjonen.

Når dette er på plass vil alle som surfer med en mobiltelefon få se en side tilpasset telefonskjermen.

Mobile World Congress

Denne uken har Holte tatt med seg hele firmaet på 13 personer til Barcelona der de har hatt samtaler med interessenter fra store deler av verden. – Vår løsning gjør det mye billigere å surfe med mobilen, fordi mobilbrukeren laster ned sider der omtrent 80 prosent av alle data er tatt bort. Blant annet fjernes reklame og spesielle felter som en mobilsurfer ikke trenger.
I tillegg skaleres tekst og bilder så det passer til nettopp din mobiltelefon, såfremt det er en av de 13.000 modellene som finnes i bMenus database, forteller Holte.
Kompresjonsteknologien er ikke ulik den som Opera Mini bruker, men her surfer du ikke gennom en proxy slik du gjør med Opera Mini. Og mens Opera Mini sender deg en navigerbar versjon som er tilnærmet lik fullversjonen av nettsiden, så konsentrerer bMenu seg om menystruktur og hovedinnholdet på siden.

Demonstrasjon
Det hele er kanskje lettere å forstå om du tar en titt på denne videoen, der Holte demonstrerer hvordan han i løpet av 2 minutter lager en svært mobilvennlig utgave av Mobilen.no.
Selskapet står også bak surfeporten Ztripper, som er en gratisløsning som gjør det mulig å surfe med tilnærmet samme funksjonalitet på nettsider som i utgangspunktet ikke er tilrettelagt for mobil.

Mer om
annonse