Til hovedinnhold

Dette er fremtiden

Det skjer mye på skjermfronten om dagen. Neste uke er det tid for Flat Panel Screen Convention i Japan, og Samsung skal da presentere deres siste tilskudd til skjermteknologien. Det er da snakk om en 4,5 tommers bøybar AMOLED-skjerm.

Ja, det høres merkelig ut, men dette gir skjermindustrien en helt ny dimensjon innenfor design og holdbarhet. Skjermen er av typen WVGA og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Den skal også tilby den samme fargekvaliteten som vi ser i dagens Samsung Galaxy S-telefoner.

Skal tåle juling

Disse nye skjermene skal kunne bøyes uten å ta skade eller miste bilde. Hvis man sjekker ut videoen nederst i artikkelen, ser det også ut til at skjermen skal tåle overraskende mye juling.

Det er ennå uvisst når denne nye skjermtypen vil komme på markedet, men det gir som sagt mange nye muligheter innen design og bruksområde. Se for deg at du kan gå med en skjerm rundt armen, slik vi gjør med klokker i dag. Det høres jo ut som noe som er tatt ut av en science-fiction-film.

3D uten briller

3D-teknologien er over oss for fullt. Enn så lenge har vi blitt henvist til bruk av 3D-briller for å få denne nye dimensjonen innen skjermteknologi. Dette har satt en stopper for mange, da folk er skeptiske til å måtte ty til briller hver gang man ønsker å se noe 3D. Sharp har nå lansert to mobiltelefoner der det ikke skal være nødvendig med disse heller upraktiske brillene for å oppnå 3D-bilde.

Sharp 003SH og 005SH, er på vei ut på markedet i desember og februar. Begge skal komme med Android 2.2 operativsystem, og et eget brukergrensesnitt kalt TapFlow. En 1 Ghz Snapdragon prosessor er også på plass, sammen med en 3,8 tommers brillefri 3D-skjerm.

Den største forskjellen mellom de telefonene er at 003SH kommer med et 9,6 megapikslers kamera og er en ren berøringsskjermtelefon, mens 005SH kommer med et 8 megapikslers kamera og et utskyvbart QWERTY-tastatur i tillegg til berøringsskjermen.

3D-spill

Det er også flere spilleverandører som har kastet seg på 3D-bølgen, og det skal komme mobilspill fra både Capcom, Namco og Konami. Noen titler som er verdt å nevne er MegaMan, Resident Evil og Mobile Powerful Pro Baseball 3D.

Disse telefonene skal i utgangspunktet kun slippes på det japanske markedet, men det er jo lov å håpe at noe lignende finner veien til oss i det kalde nord etter hvert også. Dette er heller ikke første gang vi ser 3D uten briller. Nintendos seneste håndholdte spillkonsoll 3DS krever heller ikke bruk av briller og nærmer seg norske butikkhyller.

Les også: Super-AMOLED til nettbrett
Les også: X10-modellene får endelig Android 2.1
Les også: Fjernstyr mobilen

Kilde: (engadget, briefmobile)

annonse