NyhetSamsung måtte trekke Galaxy Tab 7.7 fra messe

Samsung Galaxy Tab 7.7 forsvinner fra IFA

Enda et produkt som ligner på iPad 2?

(IFA/Berlin, Amobil.no) Samsung er nødt til å fjerne det nye nettbrettet Galaxy Tab 7.7 fra IFA, etter at Apple får medhold fra tysk domstol.

Trekker enda et nettbrett

Det har ikke vært lett for Samsung i det siste. Det hele begynte da Apple stoppet salget av Sasmung Galaxy Tab 10.1 i EU, etter en runde gjennom det tyske rettssystemet. En lang rekke kamper har blitt kjempet siden den tid, og nå ser det ut som Samsung må se seg slått enda en gang.

Nyheten kom først ut da flere besøkende på IFA la merke til at alle plakater av Samsungs nye nettbrett Galaxy Tab 7.7 var borte fra messegulvet. Flere plakater ble dekket over, uten at noen fra Samsung ville kommentere saken. Flere hadde lagt merke til at alle Galaxy Tab 7.7-er var merket med «kommer ikke til Tyskland», men nå var de sporløst borte. Nå viser det seg at det var Apple som sto bak det hele. Det amerikanske selskapet fikk nemlig medhold i en tysk domstol, og Samsung hadde ikke annet valg enn å fjerne all reklame om det kommende nettbrettet.

Vil kjempe videre

I en presseuttalelse sier Samsung at de respekterer domstolens avgjørelse, men påpeker at avgjørelsen «sterkt begrenser forbrukernes valg i Tyskland». Videre sier de at de vil fortsette å kjempe for sine rettigheter, og vil gjøre alt de kan for å få orden på problemene.

Samsung Galaxy Tab 7.7 er planlagt å komme i norske butikker over nyttår, med en pris på 5300 kroner. Hvordan den siste avgjørelsen vil påvirke det norske markedet er fortsatt usikkert, og vi er i kontakt med Samsung for å få svar på spørsmålet.

Les også: Samsung-snadder fra IFA-messen

(Kilder: Bloomberg, This is my next, Slashgear)

Les også
Her er verdens tynneste nettbrett
Les også
Her er nettbrettet Samsung måtte fjerne
Les også
– Galaxy Tab 7.7 kommer til Norge
Les også
Slik er monstermobilen
Les også
Apple regner med enormt høst-salg
Les også
Her er nyhetene fra Samsung
Les også
Samsung Galaxy Tab 10.1: Dette nettbrettet bør Apple frykte
Les også
Slik beskytter Samsung seg mot Apple
Les også
Apple stopper salg av Galaxy Tab 10.1 i Europa
annonse