Tek.no

Nyhet Stjal tre millioner nøkler til denne

Tre millioner Dirt 3-nøkler stjålet

Hackere har stukket av med store mengder Steam-koder.

Joachim Froholt
6 Sept 2011 18:00

Britiske Codemasters var en av utgiverne som ble hacket i vår, og massevis av brukerdata kom på avveie. I den forbindelse tok de ned nettsiden sin, som fortsatt ikke er oppe igjen.

Nå fortsetter problemene. Tre millioner Steam-nøkler for det ferske racingspillet Dirt 3 har blitt rappet fra serveren deres, der de visstnok lå svært ubeskyttet lagret. Disse nøklene skulle brukes i samarbeid med AMD, for en promotering.

Dirt 3

I stedet er de ute på nettet, og har blitt spredd på steder som forumet 4Chan.

Steam-koder er imidlertid sporbare, og Codemasters håper nå at Steam vil deaktivere alle de stjålne kodene.

Det er ukjent om de også vil kreve reaksjoner mot brukerne som har brukt kodene eller om Steam vil iverksette dette selv. Piratkopiering er en av tingene Steam tidligere har stengt kontoer for. Problemet denne gangen er at brukere som har aktivert stjålne koder kan ha gjort det i god tro, etter å ha kjøpt dem på E-bay eller fått dem tilsendt av venner.

Situasjonen kompliseres ytterligere av at AMD har delt ut mange av kodene på lovlig vis allerede, slik at det kan være vanskelig å vite hvilke brukere som har legitime koder og hvilke som har benyttet seg av stjålne koder.

Ifølge Steams retningslinjer har de en nulltoleransepolitikk overfor brudd på Steams kundeavtale, og retningslinjene sier at Steam vil stenge alle kontoer involvert i slike brudd. Det å aktivere en gavekode fra en ulovlig kilde regnes som et slikt avtalebrudd.

Les også
Anmeldelse: Warhammer 40, 000: Space Marine (PC/PS3/X360): Den evige krigen venter på deg
Les også
800 000 brukernavn og passord på avveie
Les også
PS3-hacker fikk jobb hos Facebook
Les også
Eier du en PlayStation 3? Les dette!
annonse

Les også