Til hovedinnhold

Denne klarer du neppe å knuse

Sonim lanserer mobilen for deg som lever farlig.

Niklas Plikk

Sonim slipper sin ferskeste mobil, XP3340 Sentinel, og lover både bedre sikkerhet og noen helt nye funksjoner.

Mange sikkerhetsfunksjoner

Vi har sett et par tøffe telefoner i det siste. Motorola viste fram Droid RAZR med kevlardeksel og sprutsikkert glass. I tillegg har selskapet den virkelig robuste mobilen Defy+, mens Samsung kan skryte av Galaxy Xcover. Sammenliknet med Sonims nye XP3340 Sentinel har de alle bedre specs, men ingen tåler så mye juling, og ingen har de samme sikkerhetsfunksjonene du kanskje er ute etter hvis du lever et hardere liv enn de fleste.

Den kanskje mest oppsiktsvekkende funksjonen Sentinel har å by på er funksjonen de har valgt å kalle for «Man Down». Denne funksjonen benytter seg av aksellerometeret i mobilen for å fange opp avvikende bevegelser som for eksempel fall, støt eller total mangel på aktivitet. Skulle dette inntreffe vil alarmen gå av.

I vår egen hverdag er kanskje ikke den mest nyttige funksjonen på en mobiltelefon, men jobber du i harde miljøer midt ute i naturen, er det nok greit at mobilen begynner å ule hvis du plutselig faller og slår hodet. Vi kan bare håpe at funksjonen kan stilles inn og skrus av ved behov, så den ikke begynner å pipe hver gang du legger deg ned for å hvile.

Gå deg aldri vil igjen

Mobilen er også utstyrt med tre fargede knapper som kan tildeles ulike sikkerhetsfunksjoner. Sonim nevner et typisk oppsett i pressemeldingen:

 • Rød Knapp: I krisetilfeller trykker brukeren på den rode knappen på siden av telefonen, som vil fungere selv om taste låsen er aktivert. Brukerens GPS posisjon sendes til overvåkningssenteret, hvor posisjonen kommer opp på ett kart. En samtale på høytaler settes automatisk opp med sentralen, etter samtale slutt vil GPS sporingen fortsette inntil situasjonen er avslutte og telefonen resatt av sentralen..
 • Gul knapp: Med denne knappen kan brukeren aktivere sporing, f eks dersom man beveger seg inn i antatt farlige situasjoner. Sentralen kan da følge brukeren via kartet og be om bekreftelser på status via tastaturet på telefonen.
 • Grønn knapp: Den grønne knappen kan brukes til å indikere at brukeren har startet eller avsluttet oppdraget, eller at brukeren fortsatt er I sikkerhet.

Tøffere på utsiden enn på innsiden

Når det kommer til spesifikasjonene er fokuset helt klart mer rettet mot robusthet, fremfor svimlende hastigheter og antallet piksler:

 • 2-tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 piksler
 • IP 68-sertifisert (Støt- og vannsikker)
 • To megapiksels kamera med LED-lys
 • Støykansellerende mikrofon
 • Støtte for Micro SD-kort opptil 16 GB
 • Bluetooth
 • GPS
 • 1750 mAh-batteri

Sonim leverer også mobilene sine med tre års garanti, i tilfelle noe skulle skje med mobilen. Med tanke på at den er både støt- og vannsikker, bygget i hardplast og skrudd sammen til å tåle det meste, er vel dette heller tvilsomt.

(Kilde: Pressemelding)

annonse