Til hovedinnhold

Slik ser Ice Cream Sandwich ut

Bilder av siste versjon av Android lekket.

Android-brukere venter spent på den nyeste versjonen av operativsystemet, kalt Ice Cream Sandwich. Nå har de første bildene av operativsystemet for både telefoner og nettbrett blitt lekket på nettet, ifølge Rootz Wiki.

Flere oppdateringer

Bildene vi ser er av en Nexus S som angivelig skal kjøre Ice Cream Sandwich. Ifølge Rootz Wiki er Ice Cream Sandwich fortsatt ikke ferdig, og kan være flere måneder unna en lansering.

Likevel er flere nye funksjoner lagt til, noen større enn andre. Vi kan blant annet se et litt annerledes utseende på verktøylinjen, og flere nye ikoner har dukket opp på hjemmeskjermen. Et av ikonene viser Google Shopper, som angivelig skal komme forhåndsinstallert på Ice Cream Sandwich-telefoner. Denne applikasjonen vil la deg handle med telefonen trådløst, så lenge telefonen støtter såkalt NFC-teknologi (Near Field Communication).

Gmail har fått et nytt utseende, og på hjemmeskjermen ser vi et nytt ikon nederst i høyre hjørne, som ser ut som knapp med flere applikasjoner på. Kamera-applikasjonen skal også ha fått en overhaling, og ha en innebygget panorama-modus.

Den aller største endringen er selvfølgelig at operativsystemet skal være det samme på både mobiltelefoner, nettbrett og TV-apparater, og dermed smelte sammen de tre ulike Android-fraksjonene Google må jobbe med i dag.

Når kommer den?

Det har vært mye spekulasjoner og rykter i det siste om når Google faktisk vil slippe Android Ice Cream Sandwich. I første omgang var det snakk om i løpet av 2011, men nyere rykter har hvisket om en oktober-lansering for å sloss mot Apples iPhone 5, som antas å slippes i september.

Alt er selvfølgelig bare spekulasjoner, så vi får vente på en offisiell uttalelse fra Google for et sikkert svar.

Les også: Her er nettbrettet med 250 GB lagringsplass

(Kilder: Rootz Wiki, Android Police)

Mer om
annonse