Til hovedinnhold

Ny Android kan komme om én måned

Google-sjef bekrefter Ice Cream Sandwich-lansering i oktober eller november.

Så langt har nye Android-lanseringer gjerne blitt varslet av at en ny søtsak har ankommet Googles hovedkvarter i California. Enn så lenge har vi måttet klare oss med rykter om neste utgave av Android, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, men disse ryktene blir nå bekreftet av Google-sjefen sjøl, Eric Schmidt.

– Vi er virkelig spente på en ny utgave av Android. Internt har det av en eller annen grunn blitt kjent som Ice Cream Sandwich, og det slippes i oktober/november, fortalte Schmidt på en konferanse i San Francisco.

Skal konkurrere mot iPhone 5?

Versjonen ble omtalt allerede på Googles IO-konferanse i mai, den gang med en planlagt slippdato en gang i løpet av fjerde kvartal.

Dersom Android 4.0 slippes i oktober kommer den altså relativt tidlig i fjerde kvartal, men Schmidt selv har ikke sagt noe om eventuelle årsaker til dette. Ryktene som så langt har gått antyder imidlertid at Google ønsker å gå i strupen på Apples neste iPhone, som sannsynligvis dukker opp tidlig i oktober.

Usikkert om versjonsnummer

Foreløpig er det litt usikkert hvilket versjonsnummer Ice Cream Sandwhich vil få, men Google har tidligere snakket om at neste store versjon skal smelte sammen det vi i dag kjenner som Android 3.x Honeycomb og Android 2.3 Gingerbread - der Honeycomb er en spesialversjon for nettbrett og enheter med store skjermer. Derfor er det ikke usannsynlig at neste Android vil få et helt nytt versjonsnummer - 4.0.

Det er allerede lekket noen skjermbilder fra Ice Cream Sandwich:
Les også: Slik ser Ice Cream Sandwich ut

(Kilde: brighthand.com)

Mer om
annonse