Tek.no

Nyhet Styr kameraet med skjermen

Casio ZS15 styres med skjermen

Nesten alle knapper er borte.

Det er ikke akkurat mange knapper på kameraets bakside.
19 Juli 2011 10:35
Casio Exilim EX-ZS15.

Casio har lansert Exilim EX-ZS15, et kompaktkamera for de som foretrekker å bruke touchskjermen for å styre kameraet. EX-ZS15 er nesten knappeløst, og skjermen brukes blant annet til å sette fokus og som utløserknapp.

Les også: TEST: Stor test av lommekameraer

Derfor domineres kameraets bakside av en 7,6cm (3 tommer) stor LCD-skjerm på 960 000 bildepunkter. Baksiden har bare én knapp, som starter videofunksjonen.

Når man skal fotografere kan man først velge motivprogram, deretter trykke på det stedet man vil at kameraet skal fokusere, og til slutt trykke igjen for at kameraet skal ta bilde.

Kameraet har også en vanlig utløserknapp plassert på toppen, om man heller foretrekker det. Videre kan man se bildene man har tatt ved å sveipe over skjermen med en finger for å bla i galleriet.

Les også: TEST: Casio EX-ZR100

Ellers har kameraet ganske vanlige spesifikasjoner. Kameraet har 14,1 megapiksler på en 1/2,3" CCD-brikke og 5x zoom fra 26mm på vidvinkel til 130mm på full tele tilsvarende 35mm format. Lysstyrken er også relativt moderat, fra F3.2 på vidvinkel til til F6.5 på full tele.

Kameraet har også en filmfunksjon som kan filme i HD, men oppløsningen på denne er bare 720p. ISO-verdier går fra 64 til 1600, og kameraet lades via USB, slik at man kan lade kameraet mens man overfører bildene sine.

Les også: TEST: Casio EX-FH100

Casio Exilim EX-ZS15 kommer i fargene sølv, rød og svart. Slippdato og pris er foreløpig ikke tilgjenglig, men vi vil komme tilbake til dette når Casio slipper denne informasjonen.

Kilder:
www.casio.eu
www.casio-europe.com

Les også
Her er de 5 mest populære kameraene
Les også
Med dette kameraet slipper du å fokusere
Les også
3D-lommekamera fra DXG
annonse

Les også