Til hovedinnhold

Vi prøver Nokias nye proffmobil

Når vi åpner esken og lirker ut Nokias nye E66, blir vi møtt av en slank og stilig proffmobil. Dette er en relativt tynn skyvetelefon med gode taster og klar skjerm. Den har egne taster for kalender, adressebok og meldinger, samt en egen slettetast, i likhet med tidligere proffmobiler fra Nokia.

Tidligere denne måneden fikk E71, ”storebroren” til E66, terningkast seks på Mobilen. Nokia E66 er mer kompakt og utseendemessig minner den mer om Nokias populære businessmobil E51. Den er allikevel nærmere E71 når det gjelder funksjoner.

Alle funksjoner

Nokia E66 har tilsynelatende alle de funksjonene man forventer av en god proffmobil: 3G, støtte for e-post, kalender, WLAN, Bluetooth, GPS, kamera og synkronisering via Nokia PC Suite. Det er også en stor fordel at tastene er meget gode, noe som er med på å gjøre mobilen brukervennlig.

Når det gjelder kameraet på Nokia E66, virket det ved første øyekast greit nok. Vi kunne ta ganske gode bilder i dagslys med 3,2-megapikselkameraet, men så fort belysningen ikke var optimal ble bildene heller grøtete. Vi hadde med andre ord forventet mer av et kamera med autofokus og blits, men det også skal nevnes at vi ikke utforsket de ulike kamerainnstillingene veldig nøye.
Artikkelen fortsetter under bildet

Bytt modus

En ny funksjon på den nye proffmobilen til Nokia er at du kan bytte mellom to moduser, for eksempel en for jobb og en for fritid, slik at du har de snarveiene du bruker oftest lettere tilgjengelig. Du kan for eksempel ha e-post, kalender og webleser som snarveier i jobbmodus, og musikkspiller, kamera og treningsprogrammet Sports Tracker (inkludert) i fritidsmodus.

Denne funksjonen finner du også på Nokia E71.


Du kan bytte mellom ulike moduser på Nokia E66.

Testes snart på Mobilen

Ved første øyekast ser det ut til at Nokia nok en gang har klart å lage en meget god businessmobil, som er både brukervennlig og funksjonell.

Nokia E66 er ventet i butikkene i løpet av juli, og vi kommer tilbake med en fyldig test av denne proffmobilen.

Mer om
annonse