Til hovedinnhold

Bitcoin-verdien vokser igjen

Falt med hele 40 prosent på bare få dager, men er nå på vei tilbake.

Colourbox/28339989

Bitcoin har som kjent lenge vært en berg-og-dalbane, og det har vi fått et nytt, godt eksempel på. Etter en svært bratt oppgang den siste tiden falt valutaen kraftig rett før jul.

På fredag den 22. desember falt verdien på én Bitcoin ned til rundt 12 000 dollar, etter å ha nådd en topp på rett over 20 000 dollar den 17. desember, som man kan se av tallene hos CoinMarketCap.

Dette er en nedgang på hele 40 prosent på litt under en uke.

Bitcoin-utviklingen fram til 22. desember. Bilde: CoinMarketCap

Nå – omtrent en uke senere – peker pilene oppover igjen. Verdien av én Bitcoin har nå klatret opp til cirka 16 500 dollar igjen. Det er fortsatt et godt stykke fra toppen på 20 000 dollar, men det tyder på en viss normalisering.

Etter den 22. desember har verdien økt igjen. Bilde: CoinMarketCap

Fortsatt en enorm vekst i 2017

Til tross for disse dramatiske, kortsiktige svingningene er det imidlertid viktig å huske at Bitcoin-verdien likevel har steget kraftig om man ser utviklingen i et litt større perspektiv. I slutten av november ble grensen på 10 000 dollar nådd, og bare noen dager før det igjen lå verdien på 8000 dollar.

Så sent som i mai i år lå verdien på kun 2000 dollar, som altså betyr at verdien på Bitcoin har firedoblet seg på bare et halvt års tid. Det skal altså vesentlig kraftigere verdifall til enn det vi så nylig før vi er tilbake til de tidligere nivåene.

De store svingningene har ført til skepsis hos investorer. Som nettstedet Bloomberg melder har blant annet det store finansselskapet UBS Group AG uttalt at Bitcoin representerer den største spekulasjonsboblen noensinne, mens andre store aktører tiltrekkes fremdeles til valutaen.

Noen har blitt veldig rike på Bitcoin-spekulasjon: En av dem gir nå bort 800 millioner kroner i Bitcoin til veldedighet »

annonse