Tek.no

Nyhet

Her projiserer de bildet «rett ut i løse lufta»

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Video

Las Vegas (Tek.no): Noen stander på messegulvet på CES-messen har større stoppeffekt enn andre, og få har større stoppeffekt enn standen til britiske Kino-mo.

Deres Hypervsn-system gir et bilde som rett og slett ser ut som om det kommer fra ingensteds, og som svever i lufta rundt 20 centimeter fra det som åpenbart er kilden.

LED-vifter

Systemet er i bunn og grunn ganske enkelt, men samtidig gir det en veldig troverdig effekt. Systemet bruker nemlig middels store «vifter» som er kledd med LED-dioder langs de fire viftebladene, og når viftene spinner jobber lysdiodene sammen for å lure hjernen til å se et sammenhengende bilde.

Bak lurer selvfølgelig en viss datamagi, men resultatet er likevel svært imponerende, og standen til Kino-mo her på CES har stort sett vært kontinuerlig omkranset av enormt med mennesker som stoppet opp for å beundre hologrammene.

Én Hypervsn-vifte kan lage et bilde på opptil 567 millimeter, og mange kan jobbe sammen for å lage et skikkelig stort bilde. Bildet har en lett flimrende effekt, men det er likevel behagelig å se på og ikke så rent lite imponerende.

Ingen begrensning i størrelse

På standen demonstrerte de alt fra små Hypervsn-systemer med én enkelt vifte til et system satt sammen av et titalls vifter. Ifølge Art Stavenka, en av gründerne til Kimo-no, er det i praksis ingen begrensning for hvor mange enheter man kan gruppere sammen.

Systemet er selvfølgelig ikke tenkt brukt hjemme i stua, men heller til markedsføring og visuelle installasjoner. Det kan lagre opptil fem timer med videoinnhold, og er designet for å kunne være i drift 24 timer i døgnet.

Hypervsn bruker en egen plattform som omgjør vanlig 3D-innhold til innhold som er egnet for fremvisning på deres system.

– Vi endrer måten merkevarer og selskaper kommuniserer med kunder. Du plugger inn en liten enhet, og så har du et hologram. Dette er noe som aldri har vært gjort før, sier Stavenka til Tek.no.

Apple, McDonalds, Samsung og Coca-Cola er blant selskapene som har investert i Hypervsn-løsninger.

Les også
Forskere har endelig laget et «ekte» Star Wars-hologram
annonse

Les også