Til hovedinnhold

Norge har fremdeles verdens raskeste mobile bredbånd

Og det ikke-mobile bredbåndet blir også stadig bedre.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

I august kunne tallene fra nettstedet Speedtest fortelle oss at Norge hadde verdens raskeste mobile bredbånd med ganske god margin. Nå har Speedtest sluppet nye tall som viser at vi ikke bare holder fast på posisjonen, men øker forspranget.

Ifølge tallene for november måned har Norge en gjennomsnittlig nedhastighet på 62,66 Mbit/s på det mobile bredbåndet. I august lå tallet til sammenligning på 52,59 Mbit/s, så økningen har altså vært ganske markant den siste tiden.

Andreplassen, som innehas av Nederland, har kun økt fra 46,94 til 53 Mbit/s, så Norge har med andre ord økt ledelsen. Våre skandinaviske naboer ligger til sammenligning på 10.- og 16.-plass med hastigheter på henholdsvis 43,31 og 37,32 Mbit/s.

Slik ser tallene for Norge ut. Bilde: Speedtest

Også mye raskere ikke-mobilt bredbånd

Når det gjelder det ikke-mobile bredbåndet ligger Norge riktignok fremdeles et stykke lenger ned på listen, men også her er det solid fremgang. Norge har nå ifølge Speedtest en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 72,82 Mbit/s, som holder til en 15.-plass

I august var Norge oppgitt med en nedlastingshastighet på 57,78 Mbit/s og havnet på 19.-plass, så vi har altså klatret betydelig siden sist. Fremdeles er det Singapore som ligger på førsteplass med en snitthastighet på solide 153,85 Mbit/s, og også Sverige og Danmark slår Norge med hastigheter på henholdsvis 84,11 og 75,42 Mbit/s.

Norge inntok førsteplassen innen mobilt bredbånd allerede i september i fjor, da snitthastigheten økte hele 41 prosent sammenlignet med måneden før, til 43,73 Mbit/s. Denne økningen var en direkte konsekvens av at Telenor fjernet hastighetssperrene som regulerte mange abonnementstyper i fjor, som igjen var en konsekvens av selskapets store satsing på 4G-utbyggingen.

Også Google har nå kommet med interessant statistikk om Norge: Dette søkte nordmenn mest på i året som gikk »

annonse