Tek.no

Nyhet

Facebook tester ut grupper du må betale for

Snart må du kanskje abonnere på de beste Facebook-gruppene.

Ted SOQUI/Corbis (All Over Press)
22 Juni 2018 08:24

Vi skulle kanskje tro at Facebooks nokså turbulente vår ville få selskapet til å sitte ganske så stille i båten i år, men for mange har tjenesten blitt en såpass viktig del av tilværelsen at #DeleteFacebook aldri vil komme på tale.

Facebook-skandale glemt, nye brukere flokker til tjenesten >>>

Nå introduserer Facebook en ny funksjon som etter sigende skal hjelpe gruppeadministratorer til å kunne tjene noen mer eller mindre fortjente grunker. Det skal nemlig bli mulig for disse å sette et beløp som alle gruppemedlemmene må betale månedlig – et månedsabonnement for gruppetilhørighet, for å si det slik.

Gruppen «Declutter My Home» er blant de som skal teste ut månedsabonnement.

Målet er at dette skal motivere gruppens administratorer til å gjøre en enda bedre jobb med å legge til rette for og skape bra innhold.

I skrivende stund er dette et pilotprosjekt som er begrenset til noen utvalgte grupper innen husstell, matlaging og barneoppdragelse. De nåværende gruppene vil fremdeles være gratis, men det skal bli mulig å lage eksklusive undergrupper hvor man altså må betale for tilgang.

Når eventuelle tekniske og praktiske problemer har blitt oppdaget og fikset, kan vi nok regne med at dette rulles ut til flere.

Et gode og et onde

Etter hvert er det altså godt mulig at alle som driver eller starter opp en gruppe vil kunne velge om det skal innføres en abonnementsavgift eller ikke.

At det koster vil på den ene siden kunne føre til en følelse av eksklusivitet, og inntekten kan frigjøre tid for gruppeeierne som da får muligheten til å produsere mer og bedre innhold.

På den andre siden vil det nok for mange være en høy terskel for å bli med i en hvilken som helst gruppe som krever at man punger ut, og brukere som ikke får valuta for pengene er vanligvis flinke til å si ifra og forsvinne ganske så kjapt.

Så selv de som driver populære grupper vil nok tenke seg om flere ganger før de setter opp en betalingsmur. Det vil jo fort kunne åpne for andre å danne lignende grupper som både er gode og gratis.

Facebook tenker brukerbetaling, brukerbetaling og brukerbetaling:
Kan bli abonnementstjeneste uten reklame og sporing >>>

(Kilde: Facebook)

Les også
Apple Pay lansert i Norge
Les også
Facebook-skandalen allerede glemt –  Nye brukere flokker til tjenesten
Les også
Facebook-krisen forklart
annonse

Les også