Nyhet

På tirsdag slippes en helt kantløs Android-mobil, bare én dag etter Apples store lanseringsdag

Ikke en tilfeldighet.

På mandag går Apples utviklerkonferanse WWDC av stabelen, hvor de blant annet vil vise frem hva iPhone-brukere kan glede seg til med den nye oppdateringen iOS 12.

Holder du til i Android-leiren er det imidlertid tirsdag du bør notere deg i kalenderen. Da vil nemlig Lenovo avsløre det alle tror vil være en mobil helt fri for skjermrammer – Lenovo Z5.

Androids beste iPhone-angrep?

Lanseringstidspunktet er ingen tilfeldighet. Lenovo håper nok på en skuffende lansering fra Apple, for å deretter kunne ta oppmerksomheten fra verdens teknologipresse den påfølgende dagen.

Foreløpig har vi bare sett bilder som hinter om den potensielt utrolige skjermen. Lenovo-sjefen Chang Cheng har imidertid sagt at Z5 vil ha en skjerm som dekker 95 prosent av framsiden. Nøyaktig hvor kameraet og andre sensorer vil være gjemt er ikke godt å si, og det kan tenkes seg at det blir et slags sprett-opp-kamera på toppen, som ikke spiser opp noe av skjermarealet.

Lenovo har sagt at mobilen er så unik at de har 18 patenterte teknologier for å få det til. Igjen, her vet vi ingenting mer enn det Lenovo har sagt selv.

Fram til tirsdag kan vi imidlertid kose oss med bildene selskapet har sluppet så langt (trykk på dem for å gjøre dem større):

Jakten på den kantløse mobil

Trenden med «kantløse» mobiler startet allerede i 2016 da Xiaomi overrasket oss alle med Xiaomi Mi Mix. Siden den gang har omtrent samtlige mobilprodusenter kastet seg rundt for å gjøre skjermene større og større, og skjermrammene mindre og mindre.

Noen har lykkes bedre enn andre med å krympe rammene, og mange har fulgt i Apples spor og laget en «notch», eller skjermleppe, helt i toppen. Med Lenovo Z5 vil vi potensielt se en mobil som både vil gi oss en enorm skjerm, syltynne rammer og ingen skjermleppe. Vi venter i spenning.

Vi testet nylig den oppfølgeren til Mi Mix:
Les testen av Xiaomi Mi Mix 2S her »

Les også
Fuchsia OS kan erstatte Android
Les også
I dag slippes macOS Mojave – her er alt du må vite
annonse