Til hovedinnhold

Acer har snekret seg en «turbo»-Chromebook

Putter Core i-prosessor inn i billigbærbar.

Acer

Bærbare datamaskiner trenger slett ikke være dyre – hvis du ikke har spesielt store krav til ytelse og funksjonalitet, kan du få helt kurante modeller til drøye 2000 kroner.

En slik bærbar er Acer C720, som er en Chromebook. Det vil si at denne datamaskinen ikke kjører noe sedvanlig operativsystem som Windows, OS X eller Linux – men en nettleserbasert løsning fra Google. Det gir færre valg i form av slikt som spill og tredjeparts programvare, men kan likevel være midt i blinken for deg som uansett bare bruker laptopen til å tekstbehandling og nettbruk.

Ett ankepunkt for noen har vært ytelsen – på Chromebooker flest har vi til nå sett de forholdsvis svake Intel Celeron-prosessorene. Men det gjør nå Acer noe med på sin modell C720, som dukket opp i Norge tidligere i sommer.

Nå melder Acer om at C720 også vil være å få med sterkere saker under panseret i form av Intel Core i3-4005U – en tokjernet prosessor med klokkefrekvens på 1,7 GHz og HD Graphics 4400 grafikkløsning.

Det er første gangen noen har tatt i bruk såpass kraftig innmat i en Chromebook.

2 og 4 GB minne

Nye Acer C720 Chromebook med Intel i3-prosessor vil komme i to utgaver, der forskjellen kun vil være om den har 2 eller 4 GB RAM å friste med. Dette vil reflekteres i prisen også, som i selskapets pressemelding er oppgitt til henholdsvis 350 og 380 amerikanske daler.

C720 Chromebook er ellers utstyrt med en 32 GB SSD, 802.11a/b/g/n trådløst nett, Bluetooth 4.0, én USB 2.0-inngang, én USB 3.0-inngang og en HDMI-utgang. Batteritiden på de to nykommerne er oppgitt til åtte og en halv time, altså det samme som på modellene med Celeron-prosessor.

Tilgjengeligheten her på berget er dog ikke kjent i skrivende stund. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en mail når pris og tilgjengelighet er kjent »

Kan Chromebook være noe for deg?
Les vår test Toshiba CB30-102 Chromebook >>>

Kilde: Pressemelding / TechPowerUp

annonse