Tek.no

Nyhet

Bli vekket av fremmede med denne appen

Bytt ut alarmklokka med ekte mennesker – helt gratis.

8 Sept 2014 15:00
annonse

Det er ikke lett å komme seg ut av sengen om morgenen, spesielt ikke når du får servert den samme irriterende pipelyden hver bidige gang. Nå har det dukket opp en ny mobilapp som skal gjøre morgenen din et par hakk mer spennende, og ikke minst variert.

Wakie er skapt for å la brukere ringe og vekke hverandre om morgenen, og få den andre ut av sengen.

Vekk eller bli vekket

Konseptet er enkelt - så fort du har lastet ned appen og registrert telefonnummeret ditt, får du servert to valg: Du kan enten bli en «sleephead» eller en «wakie». Sleepheadgruppa er forbeholdt de som vil bli vekket av andre brukere, mens wakiegruppa er de som tar på seg ansvaret for å vekke de andre brukerne.

annonse

I appen ser du hvor mange som vil bli vekket akkurat nå, og ved å trykke på en knapp kan du ringe en annen bruker. Forunderlig nok setter ikke appen deg sammen med en tilfeldig person, men prøver i stedet å koble deg sammen med en jevnaldret person av motsatt kjønn. Kanskje de fant ut at brukerne helst ville bli vekket av en person av det motsatte kjønn fremfor sitt eget?

Kort samtale

Wakie blir nok neppe noen god erstatning for dating-apper som Tinder uansett, da samtalene kan maksimalt være på ett minutt - forhåpentligvis akkurat nok tid for å vekke noen om morgenen.

Hvis det ikke er noen som ringer deg når du har aktivert appen, vil Wakie automatisk ringe som en vanlig alarmklokke.

Wakie startet opprinnelig som en app kalt Budist, som angivelig var en massiv suksess i Russland. De skal allerede ha fått 1,5 millioner brukere, og 30 millioner vekkesamtaler har funnet sted.

Ikke 100 prosent støttet i Norge

Foreløpig er det kun brukere i USA, Canada, Storbritannia, Singapore og Hong Kong som kan motta vekkesamtaler. Appen kan fortsatt lastes ned og brukes her i Norge, men da kan du altså bare ringe andre brukere og vekke dem, ikke bli vekket selv.

I en kommentar på Google Play lover utviklerne at de vil komme med støtte for norsk vekking snart:

- Vi vil gjøre vårt beste for å skru på alarmer i Norge!, skriver de i en kommentar til brukeren Johan Sandvik.

Wakie er tilgjengelig gratis til Android og Windows Phone. En iOS-utgave vil snart bli lansert også.

Snart kan det bli slupp på irriterende apper:
EU har sett seg lei av «kjøp i App»

annonse

Les også