Til hovedinnhold

WikiLeaks blir politisk parti

Er nå offisielt registrert.

WikiLeaks

Det er som kjent Edward Snowden som for tiden står i fokus når det gjelder lekking av topphemmelig informasjon, og det tidligere mye omtale nettstedet WikiLeaks har ikke fått så mye oppmerksomhet på en stund.

Nettstedet lever imidlertid ennå i aller beste velgående, og nå har WikiLeaks klart å bli et offisielt parti i Australia, skriver blant andre ZDNet. Partiet heter The WikiLeaks Party.

Vil bli senator

Den sentrale skikkelsen bak nettstedet, Julian Assange, ytret ønske om å starte et politisk parti allerede i fjor. I mars i år sendte han inn en søknad til den australske valgkommisjonen, som altså nå har godkjent søknaden.

Assange planlegger å bruke partiet som en plattform for å bli valgt inn i det australske senatet senere i år. Den kontroversielle mannen skal visstnok stille som kandidat for den australske delstaten Victoria, og partiet skal også ha kandidater i New South Wales og Western Australia.

Om han skulle bli valgt vil jobben som senator imidlertid bli vanskelig å utøve. Assange er for tiden i politisk asyl i den ecuadorianske ambassaden i London, og vil straks bli arrestert av britisk politi dersom han forlater denne. Dermed må han antakelig finne en stedfortreder dersom han velges inn i senatet.

Ønsker større åpenhet

Når det gjelder selve partiprogrammet fremgår det av den offisielle hjemmesiden at hovedmålet til The WikiLeaks Party er å jobbe for mer demokrati og større grad av åpenhet og ansvarlighet fra myndighetenes side.

Partiet skriver blant annet at de vil gjøre «alt som er nødvendig» for å sikre, utvikle og beskytte menneskerettigheter og friheter. De vil også forfekte idéen om at formidling av sannferdig informasjon er selve grunnlaget for demokratiet.

Julian Assange har vært produktiv til tross for «fangenskapet»:
Han har blant annet filmet et eget talkshow for russisk TV »

(Kilder: ZDNet, PC Advisor)

annonse