Nyhet

Så mye videostrømmer vi nordmenn på nett

Stadig flere bruker nettet til å se TV.

Måten vi ser TV-sendinger og innhold på har forandret seg mye de siste årene. Før benket vi oss i foran TV-apparatet for å se direktesendte programmer, mens vi nå i større grad strømmer innholdet vi ønsker å se via Internett.

Tall fra TNS viser at nettopp strømming er på solid fremmarsj, og at over 900 000 nordmenn ukentlig besøker sider som VGTV, NRK, Dagblade, TV 2 og Netflix for å se videoinnhold.

Opp med 42 prosent

I de ferske tallene kan vi lese at antall unike brukere som strømmer på nett har økt med rundt 15 prosent sammenlignet med 2012, mens antall startede strømmer har tatt et solid byks på hele 42 prosent.

Av de norske nettstedene er det VGTV som har flest ukentlige brukere, og har et solid forsprang på nesten 40 prosent over NRK, som er den nest mest besøkte tjenesten. Om vi ser på hvor mange minutter hver enkelt bruker ser per dag, er imidlertid NRK soleklart mest brukt. Her legges det igjen i snitt 38 minutter om dagen, mens TV 2 følger opp med 25 minutter. VGTV på sin side kan kun skilte med 9 minutter gjennomsnittlig bruk per dag.

De unge ser mest

Ser vi på hvordan antall brukere er fortelt blant aldersgruppene, er det personer mellom 15 – 29 år som strømmer mest. Her har antallet brukere økt fra 30 prosent i 2012 til 54 prosent i år.

Også blant eldre aldersgrupper øker bruken noe, der personer mellom 30 – 44 år strømmer fire prosent mer en året før, mens de to resterende gruppene (45 – 60 år og 60+) til sammen også har en økning på fire prosent.

Mobil og nettbrett tar snart igjen datamaskinen

Går vi tilbake til januar 2011 utgjorde datamaskiner med Windows eller Apples OS X hele 92 prosent av all strømmetrafikk. De nye tallene fra TNS viser at dette har forandret seg dramatisk siden den gang.

For ved utgangen av august i år ut har tallet for Windows og OS X falt helt ned til 56 prosent, hvilket betyr at mobil og nettbrett har økt fra 7 prosent i 2011 til 43 prosent i dag. Av de 43 prosentene utgjør iOS 30 prosent av totalen, mens de resterende 13 prosentene av trafikken kommer fra enheter som bruker operativsystemet Android. Den siste prosenten er det Linux-brukere som stikker av med – som har holdt seg stabil over de siste årene.

Er datamaskinen din treg å bruke?
Kvitt deg med disse programmene for å gjøre den raskere (Ekstra) »

(Kilde: TNS)

Les også
Tre ganger så mange nordmenn bruker nå Linux
Les også
– Dette er årets beste TV
Les også
Piratene bruker mer på innhold enn vanlige folk
Les også
Nå får du musikken din ut på WiMP
Les også
Trikset som alle med nettbrett bør kunne
annonse