Tek.no

Nyhet

Dette er de fem heteste actionkameraene akkurat nå

Vi har sjekket topplisten.

Bakgrunn: Kesu, Shutterstock
Jørgen Elton Nilsen
14 Mar 2014 06:00

Når du klikker deg inn i Prisguiden vår vil du finne du priser på TV-er, smartmobiler, nettbrett, høyttalere, PC-er, kameraer og mye mer fra norske nettbutikker.

Utbredelsen av actionkameraer er eksplosiv. I fjor alene ble det solgt dobbelt så mange av dem som i 2012, og de utgjør nå hele 75 prosent av markedet for videokameraer. Veksten vil nok avta noe i år, men det er fortsatt spennende å se at en det som var et lite nisjemarkedet for bare noen få år siden nå har spist et stort jafs av fotokaka.

Vi har sjekket hvilke fem actionkameraer som det søkes og klikkes aller mest på for øyeblikket i Prisguiden vår.

5. Sony HDR-AS15

Sony HDR-AS15.

Det femte mest populære actionkameraet for tiden er Sonys populære HDR-AS15. Denne er faktisk nå å få i en oppgradert variant, som heter AS30, men forgjengeren er altså fortsatt en veldig aktuell modell. I motsetning til markedslederen GoPro har Sony valgt en noe mer firkantet og avrundet design for sin HDR-serie.

Kameraet støtter filming i full HD med 30 bilder i sekundet, eller stillbilder med to megapiksler. Objektivet har en vidvinkel som strekker seg til 170 grader, og vekten er på 65 gram.

Prisen er for tiden rundt 1250 kroner.

Finn beste pris på Sony HDR-AS15 »

4. GoPro HD Hero 3+ Silver

GoPro HD Hero 3+ Silver.

På fjerneplass finner vi det første kameraet fra kjempen GoPro, merket som virkelig sparket i gang hele actionkamera-markedet.

Plassen tas av én av selskapets fire versjoner i Hero 3-serien, nemlig Hero3+ Silver Edition. Denne kan ta stillbilder med ti megapiksler, men kanskje viktigst av alt filme i full HD med 60 FPS.

Med huset på plass er det også vanntett ned til 40 meter. WiFi er også innebygget, og med en blender på f/2.8 i vidvinkel-objektivet har den god lysstyrke.

Prislappen lyder i dag på drøyt 2350 kroner.

Finn beste pris på GoPro HD Hero 3+ Silver »

3. GoPro HD Hero 3 White

GoPro HD Hero 3 White.

Første pallplass tas også av GoPro, denne gangen med modellen Hero 3 White. Dette er en rimeligere modell enn Silver Edition, med en prisforskjell på rundt 550 kroner.

Hovedforskjellen er at White bare kan filme med 30 FPS i full HD-oppløsning, mot storebrorens 60 FPS. Stillbildeoppløsningen er også halvert, ned til 5 megapiksler.

Objektivet er likevel det samme, og WiFi er innebygget.

Prislappen er 1800 kroner.

Finn beste pris på GoPro HD Hero 3 White »

2. GoPro HD Hero 3 Black

GoPro HD Hero 3 Black.

På andreplass finner vi en noe eldre modell, nemlig GoPro HD Hero 3 Black. Denne må ikke forveksles med selskapets toppmodell 3+ Black, som er kraftigere.

Hero 3 Black er en noe eldre modell, men den er likefullt populær. Den kan ta bilder med 12 megapiksler, eller filme full HD-video med 30 FPS. Ønsker du 60 FPS må oppløsningen senkes til 720P.

Den kan faktisk også filme med 4K-oppløsning, men det klarer den bare med 15 FPS.

Prisen er i dag i underkant av 3000 kroner kroner.

Finn beste pris på GoPro HD Hero 3 Black »

1. GoPro HD Hero 3+ Black

GoPro HD Hero 3+ Black.

Denne topplisten har mildt sagt vært preget av GoPro, og på førsteplassen finner vi ingen andre ringere enn selskapets toppmodell – Hero 3+ Black.

Den kan filme i 4K-oppløsning med 15 bilder i sekundet, eller full HD-oppløsning med 60 FPS. Vil du kunne spille av filmene dine i sakte film med høy kvalitet er det også mulig, fordi Hero 3+ Black kan fange hele 120 bilder i sekundet med 720p-oppløsning.

Utover bildeegenskapene leveres kameraet som standard med fjernkontroll, og stillbilder kan fanges med 12 megapikslers oppløsning.

Prislappen lyder på rundt 3300 kroner.

Finn beste pris på GoPro HD Hero 3+ Black »

annonse

Les også