Tek.no

Nyhet

Google gjør deg offentlig

Private kontoer slettes, nå må navn og kjønn være synlig i Google+.

7 Juli 2011 09:24

Tirsdag forrige uke lanserte Google deres Facebook-konkurrent, Google+. Tjenesten har allerede høstet mange lovord verden over.

Med Google+ skal du kunne dele vennene dine inn i sosiale sfærer, og bestemme hvem som skal få vite hva om deg basert på egenskaper og interesser. Målet for Google er at det sosiale nettstedet skal fungere mer slik det sosiale livet ditt fungerer.

Ekspertene ønsker Google+ velkommen:
– Dette er en avgjørende brikke for Google Slik er Googles Facebook-konkurrent

Frem til nå og ut denne måneden er det mulig å opprette helt lukkede profiler, der ingen på noen måte skal kunne se om du er på Google+ eller ikke.

Fra og med 31. juli blir denne valgmuligheten fjernet. Samtidig vil Google slette alle de profilene som ikke er aktivert som åpne før denne datoen.

Det betyr at navnet og kjønnet ditt må være synlig for alle når du er medlem av Google+. Resten av opplysningene, slik som profilbilde, venner og statusoppdateringer, kan fortsatt være skjult.

Slik gjør du det

Slik endrer du innstillingene. Klikk for større versjon.

For å endre hvilken informasjon om deg som skal være synlig, må du gå inn i profilen din og trykke på "Rediger Profil"-knappen. Klikk så på de mange små symbolene (her jordkloder) som kommer frem, eller navnet ditt, og definer hva som skal være synlig for hvem.

Det er altså bare navn og kjønn som må være satt som "alle på nettet" for at profilen din ikke skal bli slettet

Håper på økt vekst

Google tvinger brukerne til å være synlige med et håp om at dette vil øke veksten til tjenesten. Man skal heller ikke utelukke at Google også ønsker å ha bedre mulighet til å servere deg direkterettede annonser.

Kilde: (Google+)

annonse

Les også