Til hovedinnhold
NyhetDette var mest populært i 2012

Årets mest leste Akam-saker

Se hva våre lesere fant mest interessant i året som gikk.

istock: 000019729637

Året er straks omme, og vi tar i den anledning en kjapp titt på 2012 og hva våre kjære lesere leste mest i årets som gikk. I stor grad er det testene som dominerer, viser det seg, men helt alene på toppen er de ikke, og en og annen overraskelse finner vi også her.

For eksempel at 2012s aller mest leste Akam-artikkel er testen av Samsung NX200. Den har riktignok hatt god tid på seg, siden den ble publisert så tidlig som i begynnelsen av mars, men likevel er det overraskende at førsteplassen ikke gikk til en av "de to store". Kanskje fordi Samsung med dette kameraet kunne tilby mye for pengene, allerede da det ble lansert? Uansett fikk kameraet en anbefaling fra oss, og generelt gode karakterer.

Samsung NX200.Foto: Samsung

Også testen av Olympus OM-D E-M5 falt i smak hos våre lesere, og det har vi full forståelse for. Kameraet er et av de mest spennende mFT-systemet har sett, og det hittil klart beste fra Olympus. I tillegg drar det veksler på den legendariske OM-serien, noe mange tydeligvis har satt pris på. Vi kalte det et av de beste speilløse kameraene vi noensinne har testet, og utropte det umiddelbart til en ny klassiker, et standpunkt vi fremdeles våger å stå for.

Olympus OM-D E-M5.Foto: Olympus

Det er først på tredjeplass at vi finner vår test av Canon EOS 5D Mark III, sannsynligvis det mest etterlengtede kameraet på lange tider. Når det først kom gikk debatten høyt, for ikke bare hadde Nikons D800 betydelig flere megapiksler, det hadde også flere funksjoner som 5D Mark III manglet, i tillegg til en merkbart lavere pris. Likevel er 5D Mark III et svært godt kamera, noe vi også konkluderte med i testen, og karakterene var deretter.

Canon EOS 5D Mark III.Foto: Canon

Sony Nex-7 er fremdeles Sonys toppmodell blant de speilløse systemkameraene, og vår test av det blr svært godt lest i året som gikk. Vi endte opp med å gi det en anbefaling, og generelt gode karakterer, selv om det ikke var alt ved kameraet vi likte like godt.

Sony NEX-7.Foto: Sony

Canon PowerShot G1 X så lenge ut til å bli Canons svar på speilløse systemkameraer, og kanskje det er grunnen til at vår test av det var en av årets mest leste artikler på Akam, selv om selve kameraet ikke ble veldig populært?

På Photokina i september ble Panasonics nye toppmodell lansert, og jubelen i mFT-leiren steg ganske raskt i taket. Dette var alt de hadde ønsket seg, og mere til. Kanskje derfor vår test av Panasonic Lumix DMC-GH3 rakk å bli Akams sjette mest leste artikkel i 2012, selv om den ikke ble publisert før første desember?

Panasonic Lumix DMC-GH3.Foto: Panasonic

I slutten av juli var testen av Nikon D800 klar, og den finner vi på syvendeplass. Vi beskrev det som et drømmekamera, men ikke perfekt, selv om vi ga det svært gode karakterer over hele linjen. Allerede dengang spådde vi at dette kom til å bli en salgssuksess, og det fikk vi nok rett i, for Nikon hadde i flere måneder problemer med å skaffe nok til å dekke etterspørselen.

Nikon D800.Foto: Nikon

Tidlig i august kom Akams test av Canon EOS 650D, og selv om vi likte kameraet godt nok til å gi det en anbefaling, og gode karakterer over hele fjøla, måtte vi se oss nødt til å gi det litt tyn for høy pris og litt svak batterikapasitet, blant annet. Likevel ble det jevnt over et godt kamera - og en godt lest test.

Canon EOS 650D.Foto: Canon

Først på niendeplass finner vi en artikkel som ikke er en test, og i juni var det mange av våre kjære lesere som ville lese mer da vi oppfordret dem til å gjøre et kamerakupp. Vi samlet en del virkelig gode kjøp på ett brett, og med feriepenger i tankene var det mange som ville se nærmere på disse. Det spørs om tipsene fra et halvt år tilbake fremdeles er gode, men muligheten for å gjøre et varp er nok fremdeles til stede - var kameraene billige dengang er de kanskje ENDA billigere nå. Uansett er rådene våre på siste side fremdeles i høyeste grad aktuelle.

Nyheten om da Samsung slo på stortromma og lanserte tre nye systemkameraer samtidig kommer på tiendeplass og kaprer dermed tronen som den mest leste nyheten på Akam i året som gikk.

Les også: 10 kjappe fototips

annonse