Nyhet

Fant opp ny måte å filme i 3D

Forskere ved Ohio State University har funnet en ny og revolusjonerende måte å filme i 3D på, melder Popular Science. Det er likevel en stund til vi ser teknologien i vanlige kameraer.

I motsetning til vanlig 3D-filmteknologi, som krever to separate objektiver, trengs det med denne teknologien kun en linse. Det er utformingen på linsen som utgjør forskjellen.

Trikset går ut på å forme objektivet som en diamant, med hele ni forskjellige kanter. På denne måten skal kameraet kunne se objektet fra ni forskjellige vinkler, mens det blir filmet. Et program skal kunne samle informasjonen fra alle vinklene og slå dem sammen til et 3D-bilde. Nedenfor kan du se et eksempel på dette med et bilde av en penn sett ifra hele ni vinkler.

Det er ennå uvisst når denne teknologien vil være tilgjengelig rent kommersielt, eller om noen kameraprodusenter allerede er igang med dette. For øyeblikket brukes kameraet kun for å filme mikroskopiske objekter, vi får håper dette blir tilgjengelig om ikke så altfor lenge.

Les også: Kamera mindre enn et riskorn

Les også
3D-lommekamera fra DXG
Les også
Japansk TV-selskap mekket superkamera
Les også
Gir ut smarttelefon med 3D-kamera
Les også
Dette er verdens minste videokamera
Les også
Hobbiten blir høyteknologisk
Les også
Siste romfergetur filmes i 3D
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
3D-hologramet er her
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
Les også
To ulike bilder samtidig på TV-en
Les også
Vil standardisere 3D-briller
annonse