Tek.no

Nyhet

– Samsung sliter med Galaxy S4

Det spørs om produsenten har materialer nok til sin nye superskjerm.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
21 Nov 2012 16:13
annonse

Ryktene om neste generasjons Samsung Galaxy S (IV?) har så vidt begynt å tikke inn. Ifølge DigiTimes vil neste års toppmodell få en skjerm på 4,99 tommer med en pikseltetthet på hele 441ppi (pixels per inch), som etter sigende gjør den sylskarp i forhold til dagens mobilskjermer. Imidlertid opplever angivelig Samsung produksjonsproblemer med sin nye, høyoppløste AMOLED-skjerm.

Skjermen skal lages av produsentens underselskap Samsung Display. Ifølge ikke navngitte "industrikilder" sliter de imidlertid med masseproduksjonen av den nye skjermtypen. Nå søker de mer avansert LITI-teknologi ("Laser-Induced Thermal Imaging") fra sin samarbeidspartner 3M, slik at de kan ta i bruk en rimeligere teknikk for å blande OLED med glass. De samme kildene hevder derimot at Samsung Display har problemer med den nye teknikken, og at dette allerede vil føre til store forsinkelser.

Les også: Test av Samsung Galaxy S III

"På grunn av forsinkelsen kan det være at Samsung Electronics ikke blir i stand til å møte sin forespeilede lanseringsdato for enheten," hevder de anonyme kildene.

Det skal sies at Samsungs neste toppmodell, om den blir hetende Galaxy S IV eller noe annet, fortsatt er på et relativt tidlig stadium i produksjonen. Derfor behøver det ikke å ha så stor betydning hvis underselskapet til Samsung ikke klarer å levere varene, fordi det trolig er nok tid til å ta de nødvendige grepene til å redde situasjonen. Derimot kan det muligens bety at toppmodellen får en litt annen skjerm enn det som kanskje var planlagt.

annonse

Les også: Samsung-mobil til topps igjen

(Kilder: DigiTimes, Pocketnow.com)

Les også
Nå får du Galaxy Note II-funksjoner på Galaxy S III
Les også
– Samsung Galaxy S4 kommer i april
Les også
Dette er årets desember-mobiler
Les også
Norske iPhone-kunder mest fornøyd
Les også
Samsung øker forspranget til Apple
Les også
Samsung Galaxy Note 10.1
Les også
Samsung Galaxy S III
annonse

Les også