Tek.no

Nyhet

Denne roboten kan bli din nye spillkompis

Kan allerede spille tennis på Nintendo Wii.

University of Tsukuba
17 Aug 2015 06:00

Det er vanligvis helt greit å spille mot datamaskinen, men noen ganger skulle man likt å ha litt mer fysiske motstandere i spill. Slik at man for eksempel kan sabotere for dem når de vinner for mye.

Robot-motspiller

Japanerne har nå funnet en løsning, og som vanlig fra den kanten involverer det roboter.

Så søtt! Men husk at dette bare er en forfar til Terminator. Foto: University of Tsukuba

De har nemlig lært en robot opp til å spille Tennis på Wii. Den bruker forhåndsprogrammerte bevegelser for å «slå» ballen ved hjelp av kontrolleren.

Dermed er det en enkel sak for dårlige tapere å gi den en lite dytt slik at den havner i trøbbel – selv om dette neppe er tanken bak prosjektet.

Roboten kan forøvrig også spille på lag med deg, eller i andre konfigureringer med flere spillere eller roboter. Ideelt hvis dere mangler én spiller for en dobbel-kamp.

Det blir litt kleint helt på slutten.

Analyserer situasjonen og reagerer deretter

Det er riktignok ikke slik at roboten studerer skjermen med kamera. I stedet sendes signalene fra konsollen gjennom en liten datamaskin først.

Slik ser det ut for roboten. Foto: University of Tsukuba

Datamaskinen analyserer skjermbildet, utvikler en strategi basert på situasjonen, og forteller den fysiske roboten når den skal slå og hvilken bevegelse den skal bruke.

Det hele er en del av et forskningsprosjekt hos Tsukuba-universitetet i Japan, og et av målene skal være å bruke roboter til å skape sosial interaksjon mellom mennesker.

Et alternativ kan jo være å erstatte menneskene fullstendig
Hva om man hadde spilt med noe ala roboten Erica i stedet »

(Kilde: IEEE Spectrum)

Les også
Denne roboten kan kastes bortover gulvet – for så å reise seg opp på beina igjen
annonse

Les også